cookie-og-privatlivspolitik
Guldborgsundlisten (10), Socialdemokratiet (7), Dansk Folkeparti (5), Venstre (5), SF (1) og Enhedslisten (1) deler for tiden byrådets 29 pladser mellem sig. En række partier, der er mindre lokalt, vil gerne ændre på det.
Guldborgsundlisten (10), Socialdemokratiet (7), Dansk Folkeparti (5), Venstre (5), SF (1) og Enhedslisten (1) deler for tiden byrådets 29 pladser mellem sig. En række partier, der er mindre lokalt, vil gerne ændre på det.
Foto: Anders Knudsen/arkiv

Guldborgsund

Små partier godt på vej med kandidater til valget

Knap fire måneder før kommunalvalget er stadig flere partier ved at være klar til valgkampen.
25. juli 2021 kl. 15:31 Af Niki Treumer Mogensen

GULDBORGSUND Mens Guldborgsundlisten og nogle af de større partier i byrådet har offentliggjort deres kandidater ved det kommende kommunalvalg, er flere af de partier, der ikke har været repræsenteret i byrådet i denne periode, stadig i proces med at finde kandidater.

Arbejdet er dog i fuld gang hos blandt andet Radikale Venstre.

Seks kandidater er fundet til valget 16. november, men den endelige liste er ikke helt klar, fortæller formanden for Radikale Venstre Lolland-Falster, Jes V. Larsen.

- Vi arbejder på at få så stærk en liste som mulig. Den er allerede stærk, men vi vil have, at den er endnu stærkere, siger han og fortsætter:

- Vi er i dialog med nogle kandidater, og vi forventer, at der bliver flere end de seks.

Annonce

Det har længe været kendt, at spidskandidaten bliver Christian Nyborg Mortensen, og nu ligger det også fast, at Line Reinhardt og Patrick Linckholm bliver henholdsvis nummer to og tre på listen.

De bor alle omkring Nykøbing, men hvem de øvrige tre kandidater på listen er meldes ud på et senere tidspunkt.

Der bliver sideordnet opstilling, og Jes V. Larsen regner med, at listen er færdig senest midt i august.

Også til regionsrådsvalget, der finder sted samme dag som kommunalvalget, er der fundet kandidater. Også her stiller Line Reinhardt op, mens der også er to kandidater fra Lolland Kommune på listen.


Et helt nyt hold

Ved kommunalvalget i 2017 fik De Radikale 458 stemmer og var et godt stykke fra et mandat.

Annonce

Jes V. Larsen er imidlertid ganske optimistisk om partiets muligheder, og samme toner lyder det fra et af de andre partier, der ikke opnåede valg sidst.

326 stemmer kom der til at stå ud for Nye Borgerlige, og lokalformand Michael Christiansen håber, at det tal bliver større denne gang.

Spidskandidaten i det arbejde, Paw Hallandson, blev udnævnt for længe siden, og han får mindst tre kandidater med på listen.

Michael Christiansen selv og Jan Warming kommer, som spidskandidaten, begge fra Nykøbing-området, mens nummer fire på listen, Anders Skovby, er fra Nysted. Listen er dog sidestillet. Michael Christiansen regner med, at der kommer flere på listen.

- Jeg kan ikke sige, hvor mange vi bliver, men vi er løbende i dialog med flere mulige kandidater, siger han og er godt tilfreds med listen så langt:

Annonce

- Jeg synes, at det er rigtig fornuftigt. Vi er kommet ind i et godt samarbejde, og jeg tror, at vi stiller et stærkt hold.

Partiet har ikke nogen kandidater til regionsrådsvalget, så der er fuld fokus på kommunalvalget:

- Vi arbejder selvfølgelig på at få så mange som muligt valgt ind, men jeg ved ikke, hvordan det går. Se på resultatet for fire år siden: Der var ingen af de opstillede i år med. Men vi ser frem til valget, siger han.


En udmærket liste

Også Kristendemokraterne skal denne gang forsøge at kapre en af byrådets 29 pladser. Sidst blev det til 111 stemmer, og i november skal fire kandidater se, om de kan slå det resultat.

Lisbeth Rask, Lasse Hagendam Rasmussen og Leif Kristiansen udgør holdet sammen med Henning Østergaard-Christensen, der også er lokalformand for partiet.

Annonce

De fire stiller også op til regionsrådsvalget, og lokalformanden regner med, at listen er færdig.

- Jeg synes, at det er en udmærket liste, siger han.

Liberal Alliance - der fik 90 stemmer i kommunen i 2017 - meldte i maj ud, at de havde to kandidater klar i form af Mie Holmsted Kristensen og Martin Ravn. Det er stadig tilfældet, lyder det fra Jan Czajkowski, der er formand for lokalafdelingen Lolland-Guldborgsund i partiet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

Annonce

ANNONCE