cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen,arkivfoto

Guldborgsund

Vælgerne får færre muligheder

Både antallet af partier og kandidater bliver færre ved byrådsvalg, end det var i 2017.
06. oktober 2021 kl. 07:10 Af Niki Treumer Mogensen

GULDBORGSUND Mandag blev listen med opstillede partier og kandidater i Guldborgsund Kommune til byrådsvalget i november offentliggjort, og der er færre af begge dele, end det var tilfældet ved valget i 2017.

Mens det var ventet, at partiet Uniq ved Gregers Basballe Graae ikke genopstillede, kom det først forleden frem, at heller ikke Borgerlisten stillede op. Som det fremgår ovenfor har også Liberal Alliance trukket sig lokalt, og dermed er der blot 11 opstillede partier og lister ved valget denne gang, mens der i 2017 var 14.

Også hvad angår antallet af kandidaterne, er der sket et lille dyk. Det er dog knap så stort, da faldet er fra 125 i 2017 til 122 denne gang.

Det skyldes blandt andet, at der netop med fraværet af Uniq, Borgerlisten og Liberal Alliance er tre færre kandidater, mens også Socialdemokratiet, Venstre, Kristendemokraterne og Alternativet har færre opstillede end sidst.

Alternativet er gået fra fire til to kandidater, Kristendemokraterne fra fem til to, Venstre fra 19 til 16 og Socialdemokratiet fra 20 til 18.

Annonce

Sidstnævnte er dog stadig det parti, der har næstflest kandidater opstillet i Guldbogsund Kommune ved valget. Kun Guldborgsundlisten, der som beskrevet forleden i Folketidende findes under det nye partibogstav L på stemmesedlen og ikke som hidtil G, har flere. De stiller med 22 håbefulde kandidater, hvilket er det samme antal som ved det seneste byrådsvalg.

Mens nogle er gået tilbage i antal kandidater, er andre gået frem. Det Konservative Folkepartis kandidatliste er vokset fra 7 til 12, mens Nye Borgerlige går fra seks til ni.

Enhedslisten har med 10 styk to kandidater ekstra i forhold til seneste valg, mens også Radikale Venstre vokser, fra seks til syv.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Bevidst brud af lokalplanen . 22. oktober 2021 kl. 10.21

AF: BOB NIELSEN

Uanstændig magtfuldkommenhed. 22. oktober 2021 kl. 08.09

AF: LINDA SOMMER

Historien bag ”Kultur på recept” 22. oktober 2021 kl. 06.37

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

Annonce

ANNONCE