cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Vaskeribyggeri kan koste ombygning af sygehus

Et nedbrændt sygehusvaskeri i Holbæk kan i yderste tilfælde betyde stop for en modernisering af Nykøbing F. Sygehus.
22. september 2019 kl. 13:10 Af Martin Skov Poulsen

Annonce

Vaskeriet på sygehuset i Holbæk nedbrændte natten til 6. juni 2018, og i dag er forsikringssagen afsluttet. Men hvis Region Sjælland genopbygger vaskeriet, støder regionen mod regeringens anlægsloft. Derfor har regionen bedt indenrigsminister Astrid Krag (S) om dispensation til at bruge forsikringspengene på 60,5 millioner kroner til at genopbygge vaskeriet.

- Vi beder ikke om ekstra penge, vi vil bare gerne have mulighed for at genopføre vaskeriet. Hvis ikke vi får lov til at overskride anlægsloftet, bliver vi nødt til at skære pengene fra andre projekter. Jeg har lidt svært ved at se borgerne i øjnene, hvis vi er nødt til at udskyde moderniseringer af Nykøbing F. Sygehus, siger regionsrådsformand Heino Knudsen (S).


Billigere i eget regi

Han pointerer, at vaskeri i eget regi er 1,5 millioner kroner billigere årligt end at lade private udføre opgaven.

De 60,5 millioner kroner fra forsikringen udgør 15 procent af Region Sjællands anlægsloft. Forsikringssummen dækker over 35,3 millioner kroner til genopførsel af bygningen og 25,2 millioner kroner til vaskemaskiner.

Siden branden er vasketøjet blevet klaret af regionens andet sygehusvaskeri i Nykøbing samt de private vaskerier Berendsen i Ølsted og De Forenede Dampvaskerier i Skovlunde.

Hvis indenrigsministeren afviser at dispensere, kan regionen også være nødt til at udskyde investeringer i it-sikkerhed og videreudvikling af Sundhedsplatformen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Oprydning efter brystkræftsskandale 13. oktober 2019 kl. 20.51

AF: BJARKE ROSENKILDE

Narrens vise. 10. oktober 2019 kl. 16.29
Nu må Digelauget stoppe vanviddet 09. oktober 2019 kl. 10.42

AF: BJARKE ROSENKILDE

Blåpandet stram udlændinge politik 08. oktober 2019 kl. 15.54

AF: JOHN WENNERWALD

Eget vikarbureau 06. oktober 2019 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

EU og det besværlige demokrati. 02. oktober 2019 kl. 15.47

Annonce