cookie-og-privatlivspolitik
Fremtiden for Kong Frederik IX's Bro bliver alligevel ikke afgjort onsdag.
Fremtiden for Kong Frederik IX's Bro bliver alligevel ikke afgjort onsdag.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Guldborgsund

Vigtigt møde om klapbro udsat

Det bliver alligevel ikke onsdag, der træffes beslutning om klappen i Kong Frederik IX's Bro.
09. juni 2020 kl. 15:58 Af David Arnholm

Annonce

NYKØBING SF's transportordfører, Anne Valentina Berthelsen, har fået opfyldt et ønske af transportminister Benny Engelbrecht (S). Som omtalt i Folketidende tirsdag fandt hun det forkert, hvis transportordførerne afgjorde sagen om fremtiden for Kong Frederik IX's Bro, inden repræsentanter fra kommunen og fra Dansk Sejlunion, Danske Tursejlere og Foreningen af Lystbådehavne i Danmark 16. juni skal i foretræde for Transportudvalget.

Mandag aften skrev hun derfor til transportministeren og bad om, at sagen ikke afgøres onsdag 10. juni, som der ellers var optræk til. Og tirsdag melder ministeren at forhandlingerne er flyttet til 17. juni.

Det fortæller det lokale folketingsmedlem Lennart Damsbo-Andersen (S), der også følger sagen tæt. Og nyheden glæder Anne Valentina berthelsen.

- SF har jo bedt transportministeren om at udsætte beslutningen om forbindelsen over Guldborgsund til efter, at kommunen har haft foretræde i Folketingets transportudvalg, fordi jeg synes, det må være rimelig at høre de lokales synspunkter, før vi lukker en aftale. Alle partier har formentlig allerede talt med mange interessenter i lokalområdet, så det er ikke fordi, vi som sådan forventer, at der vil fremkomme ret meget afgørende ny viden - men det er jo ikke umuligt, og derfor er det vigtigt, at vi lytter til de lokale, før vi træffer en beslutning, siger hun.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vinterferie med familien 22. februar 2021 kl. 09.44

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Billetten til vores verden 21. februar 2021 kl. 12.54

AF: PER HØYEM

Granfeltsgård 18. februar 2021 kl. 14.31

AF: PAW HALLANDSON

Skanlux sommehusene på Marielyst 15. februar 2021 kl. 20.24

AF: JOHN WENNERWALD

Din region er foran 14. februar 2021 kl. 20.59

AF: BENNY BURMEISTER

Gratis transport af el. 10. februar 2021 kl. 09.41

Annonce

ANNONCE