cookie-og-privatlivspolitik
Fremtiden for Kong Frederik IX's Bro bliver alligevel ikke afgjort onsdag.
Fremtiden for Kong Frederik IX's Bro bliver alligevel ikke afgjort onsdag.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Guldborgsund

Vigtigt møde om klapbro udsat

Det bliver alligevel ikke onsdag, der træffes beslutning om klappen i Kong Frederik IX's Bro.
09. juni 2020 kl. 15:58 Af David Arnholm

NYKØBING SF's transportordfører, Anne Valentina Berthelsen, har fået opfyldt et ønske af transportminister Benny Engelbrecht (S). Som omtalt i Folketidende tirsdag fandt hun det forkert, hvis transportordførerne afgjorde sagen om fremtiden for Kong Frederik IX's Bro, inden repræsentanter fra kommunen og fra Dansk Sejlunion, Danske Tursejlere og Foreningen af Lystbådehavne i Danmark 16. juni skal i foretræde for Transportudvalget.

Mandag aften skrev hun derfor til transportministeren og bad om, at sagen ikke afgøres onsdag 10. juni, som der ellers var optræk til. Og tirsdag melder ministeren at forhandlingerne er flyttet til 17. juni.

Det fortæller det lokale folketingsmedlem Lennart Damsbo-Andersen (S), der også følger sagen tæt. Og nyheden glæder Anne Valentina berthelsen.

- SF har jo bedt transportministeren om at udsætte beslutningen om forbindelsen over Guldborgsund til efter, at kommunen har haft foretræde i Folketingets transportudvalg, fordi jeg synes, det må være rimelig at høre de lokales synspunkter, før vi lukker en aftale. Alle partier har formentlig allerede talt med mange interessenter i lokalområdet, så det er ikke fordi, vi som sådan forventer, at der vil fremkomme ret meget afgørende ny viden - men det er jo ikke umuligt, og derfor er det vigtigt, at vi lytter til de lokale, før vi træffer en beslutning, siger hun.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

AF: JOHN WENNERWALD

Hurra for lokale holdninger 12. september 2021 kl. 22.15

AF: TOM AHLQVIST

Frivilligt socialt arbejde… 11. september 2021 kl. 09.06

AF: PAW HALLANDSON

Trilogien om Østerbroskolen part 3 09. september 2021 kl. 20.36

Annonce

ANNONCE