cookie-og-privatlivspolitik
Direktør Anders Hansen, Karl Mertz A/S, ser med stor fortrøstning på fremtiden efter et travlt 2019 med opkøb og et direktørskifte, hvor han selv 1. august blev direktør.

2

Billeder

Direktør Anders Hansen, Karl Mertz A/S, ser med stor fortrøstning på fremtiden efter et travlt 2019 med opkøb og et direktørskifte, hvor han selv 1. august blev direktør.
Foto: Claus Hansen

Landbrugsnyt

Holder fast i lokal tilstedeværelse

Karl Mertz A/S er gået ind i 100-års jubilæumsår med optimisme.
22. januar 2020 kl. 19:00 Af Jesper Bøgh

Annonce

2019 var for maskinhandleren Karl Mertz A/S med hovedsæde i Sakskøbing et år med flere store begivenheder.

I foråret opkøbte virksomheden HMC-Maskiner A/S Sorø, og i juni blev direktør Anders Mikkelsen opsagt og i august efterfulgt af Anders Hansen.

Sidstnævnte var direktør i Karl Mertz A/S i perioden fra 2011 til 2016. Efter en afstikker som underdirektør i DLG Øst vendte han tilbage til Karl Mertz i september 2018 som salgschef og sidder altså nu i direktørstolen for anden gang i virksomheden.

- Det har været et travlt efterår, hvor vi har brugt meget tid på at få integreret den opkøbte afdeling i organisationen, og det er lykkedes godt, lyder det fra Anders Hansen.

I HMC-Maskiner A/S var der 20 medarbejdere, som nu er en del af Karl Mertz. Dermed er der på nuværende tidspunkt cirka 70 medarbejdere i virksomheden, der har i dag har afdelinger i Nakskov, Sakskøbing, Horreby, Rønnede og Sorø.

HMC-Maskiner havde også en afdeling i Holbæk, men den har man valgt at lukke.

- Vi lukkede Holbæk-afdelingen ned, fordi vi ville fokusere al energi i Sorø for at skabe en god forretning der. Det er en rigtig fin afdeling med gode bygninger, som oprindeligt er bygget som maskinforretning, fortæller Anders Hansen og tilføjer.

- Medarbejderne har været positive, og de kan arbejde videre med de samme produkter, som tidligere, siger han.

For Karl Mertz A/S og direktør Anders Hansen er det en bevidst strategi, at være lokalt tilstede i flere områder.

- Modsat andre i branchen, så mener vi, at det er vigtigt med lokal tilstedeværelse, hvor vi er tæt på kunderne. Det vil vi fortsat være i 2020 og i årene fremover, slår Anders Hansen fast og understreger.

- Så længe de enkelte afdelinger er rentable, så skal de også være til stede, siger han.

I Karl Mertz A/S kan det også mærkes, at optimismen i landbruget i løbet af 2019 er vendt tilbage.

- 2017 og 2018 kostede dyrt for landmændene, og det kunne vi i den grad også mærke.

Det er som om, det er glemt nu efter en god, solid høst i 2019, siger han og fortæller, at Karl Mertz mod slutningen af 2019 oplevede en markant større ordretilgang.

- Og det giver i høj grad tro på fremtiden, siger han.

I det seneste årsregnskab fra perioden 1. december 2017 til 30. november 2018 kom Karl Mertz A/S ud med et resultat på knapt to millioner kroner.

Anders Hansen har på nuværende tidspunkt ikke noget fast bud på, hvordan regnskabet tegner sig for det netop afsluttede regnskabsår.

- Men det kan ikke afvises, at opkøbet af HMC-Maskiner vil kunne ses på bundlinjen i regnskabet. Det ser vi dog også som en investering i fremtiden, slår han fast.

Karl Mertz så dagens lys i 1920, og i dag ejes virksomheden af tredje generation Jesper og Morten Mertz.

Så i år fejres 100-årsjubilæet, og det vil ifølge Anders Hansen ske på behørig vis.

- Vi vil fejre, at vi er en Sakskøbing-virksomhed, der for 100 år siden blev startet fra bunden og i dag sidder på hovedparten af markedet i Østdanmark. Så det bliver fejret med fem gange reception - en i hver afdeling, fortæller Anders Hansen.

- Så det er selvfølgelig med en vis stolthed, at vi tager hul på de næste 100 år. Retningen er sat, og der er styr på skuden, slår han fast.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE