I efterårsferien inviteres der på måltidsoplevelser med lokale kvalitetsfødevarer.
LOLLAND-FALSTER "Fra jord til bord" er en stærk tendens i madkulturen, og interessen for lokalt producerede kvalitetsfødevarer er stor.
På Lolland-Falster tager man i efterårsferien begrebet bogstaveligt, når Sydhavsøernes Food Week inviterer til en række unikke måltidsoplevelser med lokale fødevarer som omdrejningspunkt, skriver fødevarenetværket MULD i en pressemeddelelse.
Det gælder blandt andet på Thorlin Spisested udenfor Stokkemarke, hvor gæsterne får serveret kød fra de grise, der er opdrættet i skoven omkring restauranten, fortæller ejeren af Thorlin Spisested, Joan Thorlin.
- Som restauratør har jeg valgt at fokusere på lokale produkter, og da jeg selv opdrætter grise og får, er det oplagt at gøre dem til omdrejningspunkt for den mad, jeg serverer.
95 procent lokale råvarer
På Hotel Saxkjøbing, der ejes af Claus Meyer, inviteres gæsterne på en treretters menu, der er baseret på hele 95 procent lokale råvarer, fortæller Hotel Saxkjøbings direktør Anette Ejrup Navne.
- Med vores restaurant genskaber vi stoltheden om lokalområdets mange udsøgte råvarer. Lolland-Falsters muld giver de perfekte betingelser for lokal fødevareproduktion, og det er derfor også naturligt for vores køkken at tage udgangspunkt i lokalområdet - ikke mindst i forbindelse med Sydhavsøernes Food Week.
Sydhavsøernes Food Week arrangeres af fødevarenetværket MULD - en sammenslutning af lokale fødevareproducenter, der siden foråret 2018 har skabt opmærksomhed om de lokale kvalitetsfødevarer og positioneret Lolland-Falster som kulinarisk turistdestination.
Det er andet år, at MULD afholder Food Week.
Sydhavsøernes Food Week afholdes i år fra søndag 13. oktober til og med søndag 20. oktober på følgende steder: Restaurant Ö, Thorlin Spisested, Postholderens Sted, Galleri Arndt, Café Pitstop, Restaurant Fjorden, Hotel Saxkjøbing, Bandholm Hotel, Krenkerup Bryggeri, Skjørringe Gods og Lungholm Slot.