Annonce
Lokal nyt

14 millioner til kompensation på vej til institutioner

Lederen af Børnehytten Kettinge gl. savværk, Michael Frederiksen, glæder sig over at have fået svar på spørgsmålet om, hvorvidt der er kompensation på vej til ekstra driftsudgifter i forbindelse med coronaudbruddet. Foto: Anders Knudsen

- Vi skal have det på plads her i december måned. Det skal jo med, inden de lukker årsregnskabet, siger leder af privat børneinstitution.

GULDBORGSUND Der har været lang ventetid på uddelingen af den coronakompensation til institutioner, som Guldborgsund Kommune i september fik udbetalt af staten.

Det fik lederen af Børnehytten Kettinge gl. savværk, Michael Frederiksen, til at rejse kritik af den manglende kommunikation om kompensationen fra Guldborgsund Kommune i weekendens udgave af Folketidende.

- Vi har siddet i venteposition. Der blev lovet, at regeringen og KL ville forhandle yderligere covid-hjælp hen over efteråret, men det har de da ikke nået. Der har vist været andre ting at tage sig til på Christiansborg, fortæller Ole Jakobsen, der er projekt- og økonomidirektør i Guldborgsund Kommune.

Svaret på, om der er ekstra støtte på vej, er derfor blevet udskudt.

- Der tror jeg helt realistisk, at den forhandling kan vi godt forvente først kommer i det nye år. Og så kan vi ligeså godt komme af sted med den første halvdel af den pulje, der blev udbetalt.

Guldborgsund Kommune har fået 14 millioner kroner til at dække ekstraudgifter i forbindelse med coronaudbruddet. Fra puljen har kommunale institutioner heller ikke fået udbetalt nogen penge endnu.

- Det er jo klart, vi skal have det på plads her i december måned. Det skal jo med, inden de lukker årsregnskabet. Så der ligger en forpligtigelse for os i at få de penge ud af døren efter nogle principper, der er nogenlunde ens for alle. Også selv om man ikke agerer ens, forklarer Ole Jakobsen og fortsætter:

- Men vores institutioner får nok ikke dækket alle deres omkostninger. Så bliver det i hvert fald en politisk beslutning i forbindelse med, at man opgør deres årsregnskaber, og om de skal have overført deres underskud eller overskud. Det vil i sidste ende være en politisk beslutning.

Meldingen om, at der er penge på vej, falder i god jord hos den private daginstitution Børnehytten Kettinge gl. savværk.

- Jeg har faktisk lige i dag fået svar fra Alma Larsen (direktør for Børn og Læring i Guldborgsund Kommune, red.), hvor hun skriver, de forventer, der er noget på vej, inden året er ude. Og det er jo dejligt. Det er egentlig bare det svar, vi har ønsket de sidste to måneder. Jeg ved, det er svært at gøre det løbende, men bare en opdatering en gang om måneden ville have været fint. Vi har jo ventet siden maj måned. Vi har godt nok indberettet udgifter i september, men det ville have været rart med en tilbagemelding, fortæller Michael Frederiksen.

Børnehytten Kettinge gl. savværk har indberettet ekstraudgifter til kommunen for 149.000 kroner, men for Michael Frederiksen gør det ikke noget, at der ikke er fuld dækning for dette.

- Jeg forventer ikke, at vi får dækket alle vores udgifter overhovedet, men jeg forventer, at det bliver fordelt på samme måde. Sådan at det kommunale ikke får dækket andre udgifter end os. For eksempel at det kommunale får for ekstra rengøring, men vi ikke gør, fortæller han.

Hos kommunen vil der være ekstra pres på at få uddelt pengene.

- Vi skal have nogle penge ud over disken her i december måned, så snart vi har fået styr på nogle principper, vi kan forsvare overfor institutionerne, fortæller Ole Jakobsen.

  • Lederen af Børnehytten Kettinge gl. savværk, Michael Frederiksen, glæder sig over at have fået svar på spørgsmålet om, hvorvidt der er kompensation på vej til ekstra driftsudgifter i forbindelse med coronaudbruddet. Foto: Anders Knudsen
Annonce
Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Guldborgsund

Ekstremt vejr koster kommune mindst 24 millioner kroner

Annonce
Annonce
Lolland

Øget med millioner: Ny uddeler bag stor fremgang

112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

112

Afsløret i bussen: Der var ulovlige stoffer i poserne

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

112

Tre anholdt: Narkohunden Alfa opsnusede et halvt kilo kokain

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Guldborgsund

Ekstremt vejr koster kommune mindst 24 millioner kroner

Indland

Vil du også gøre det? Seks ud af 10 vil sætte hveder på bordet

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Annoncørbetalt indhold

Suveræne SUV’er til skarpe priser

Annonce
Annonce
Maribo

Sygdomsforløb satte gang i butiksdrøm: Nu har han slået døren op

Indland

Myndighederne jubler: Snart er det slut

Guldborgsund

Nyt udvalg: Færre skal være afhængig af pendling

Lolland

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof

Sport

NFH dummer sig gevaldigt i Sønderjyske - under maksimalt pres nu

112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum