cookie-og-privatlivspolitik
Lederen af Børnehytten Kettinge gl. savværk, Michael Frederiksen, glæder sig over at have fået svar på spørgsmålet om, hvorvidt der er kompensation på vej til ekstra driftsudgifter i forbindelse med coronaudbruddet.
Foto: Anders Knudsen

Lokal nyt

14 millioner til kompensation på vej til institutioner

- Vi skal have det på plads her i december måned. Det skal jo med, inden de lukker årsregnskabet, siger leder af privat børneinstitution.
26. november 2020 kl. 18:00 Af Peter Levinsen Hansen

Annonce

GULDBORGSUND Der har været lang ventetid på uddelingen af den coronakompensation til institutioner, som Guldborgsund Kommune i september fik udbetalt af staten.

Det fik lederen af Børnehytten Kettinge gl. savværk, Michael Frederiksen, til at rejse kritik af den manglende kommunikation om kompensationen fra Guldborgsund Kommune i weekendens udgave af Folketidende.

- Vi har siddet i venteposition. Der blev lovet, at regeringen og KL ville forhandle yderligere covid-hjælp hen over efteråret, men det har de da ikke nået. Der har vist været andre ting at tage sig til på Christiansborg, fortæller Ole Jakobsen, der er projekt- og økonomidirektør i Guldborgsund Kommune.

Svaret på, om der er ekstra støtte på vej, er derfor blevet udskudt.

- Der tror jeg helt realistisk, at den forhandling kan vi godt forvente først kommer i det nye år. Og så kan vi ligeså godt komme af sted med den første halvdel af den pulje, der blev udbetalt.

Guldborgsund Kommune har fået 14 millioner kroner til at dække ekstraudgifter i forbindelse med coronaudbruddet. Fra puljen har kommunale institutioner heller ikke fået udbetalt nogen penge endnu.

- Det er jo klart, vi skal have det på plads her i december måned. Det skal jo med, inden de lukker årsregnskabet. Så der ligger en forpligtigelse for os i at få de penge ud af døren efter nogle principper, der er nogenlunde ens for alle. Også selv om man ikke agerer ens, forklarer Ole Jakobsen og fortsætter:

- Men vores institutioner får nok ikke dækket alle deres omkostninger. Så bliver det i hvert fald en politisk beslutning i forbindelse med, at man opgør deres årsregnskaber, og om de skal have overført deres underskud eller overskud. Det vil i sidste ende være en politisk beslutning.

Meldingen om, at der er penge på vej, falder i god jord hos den private daginstitution Børnehytten Kettinge gl. savværk.

- Jeg har faktisk lige i dag fået svar fra Alma Larsen (direktør for Børn og Læring i Guldborgsund Kommune, red.), hvor hun skriver, de forventer, der er noget på vej, inden året er ude. Og det er jo dejligt. Det er egentlig bare det svar, vi har ønsket de sidste to måneder. Jeg ved, det er svært at gøre det løbende, men bare en opdatering en gang om måneden ville have været fint. Vi har jo ventet siden maj måned. Vi har godt nok indberettet udgifter i september, men det ville have været rart med en tilbagemelding, fortæller Michael Frederiksen.

Børnehytten Kettinge gl. savværk har indberettet ekstraudgifter til kommunen for 149.000 kroner, men for Michael Frederiksen gør det ikke noget, at der ikke er fuld dækning for dette.

- Jeg forventer ikke, at vi får dækket alle vores udgifter overhovedet, men jeg forventer, at det bliver fordelt på samme måde. Sådan at det kommunale ikke får dækket andre udgifter end os. For eksempel at det kommunale får for ekstra rengøring, men vi ikke gør, fortæller han.

Hos kommunen vil der være ekstra pres på at få uddelt pengene.

- Vi skal have nogle penge ud over disken her i december måned, så snart vi har fået styr på nogle principper, vi kan forsvare overfor institutionerne, fortæller Ole Jakobsen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

Annonce