cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Lokal nyt

Autist trækker kommune i retten

Handicappet, som er udtaget til svømmelandsholdet for mentalt handikappede, har mistet ledsageordning til træning.
04. februar 2019 kl. 06:46 Af Citathistorie

Annonce

Det er for nemt for kommuner at spare penge ved at træffe fejlagtige eller ulovlige afgørelser i sociale sager, som betyder, at borgere får frataget en støtte, som de har ret til.

Sådan lyder det fra tænketanken Justitia og Advokatsamfundet, som på vegne af en 21-årig mentalt handikappet kvinde har taget initiativ til en sag mod Lolland Kommune, som begynder mandag i retten i Nykøbing Falster, Det skriver Politikeng.

I retten vil advokat Mads Krøger Pramming, som repræsenterer kvinden, forsøge at få tilkendt hende en godtgørelse på 150.000 kroner, efter at Lolland Kommune, da kvinden fyldte 18 år, uberettiget fratog hende en socialpædagogisk ledsagerordning til konkurrencesvømning, skriver Politken.

Nina Von Hielmcrone, der er ekspert i retssikkerhedsspørgsmål i socialret ved Aalborg Universitet, vurderer, at sagen har stor betydning for borgeres retssikkerhed.

- Det er en både vigtig og principiel sag. Får man ikke den hjælp, man er berettiget til, så lider borgeren et velfærdstab. Det er en udbredt problemstilling, især på omsorgsydelser, siger hun til Politiken.

Den 21-årige har infantil autisme, men repræsenterer Danmark på svømmelandsholdet for mentalt handikappede og er i år udtaget til Special Olympics i Abu Dhabi.

Hun er afhængig af socialpædagogisk støtte under landsholdssamlingerne. Kvinden har ikke haft et økonomisk tab, men advokat Mads Krøger Pramming vil have fastslået, at kommunen alligevel skal betale en godtgørelse for det velfærdstab, hun har lidt.

Det er første gang, at retten skal tage stilling til en sag af den karakter, skriver Politiken.

Afdelingschef Niels Arendt Nielsen fra Kommunernes Landsforening afviser, at kommunerne spekulerer i at træffe forkerte afgørelser.

- Kommunerne har ansvaret for at hjælpe borgerne og bevilger den hjælp, som de vurderer, at borgeren har behov for og ret til. Det er ikke altid, at borger og kommune er enige om, hvilken hjælp der skal til. Men det er ikke ensbetydende med økonomiske spekulationer, siger han til Politiken.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

ønsker flere oplysninger… 18. november 2019 kl. 08.29

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel til en kæmpe 17. november 2019 kl. 20.55

AF: BJARKE ROSENKILDE

Hvor bor de blå? 17. november 2019 kl. 00.39

AF: BJARKE ROSENKILDE

I den store xenofob Georg… 16. november 2019 kl. 12.40

AF: JOHN WENNERWALD

Råstofferne forsvinder 10. november 2019 kl. 21.48

AF: BJARKE ROSENKILDE

Medier og logik 10. november 2019 kl. 10.39

Annonce