cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Jan Knudsen, arkivfoto

Lokal nyt

Blæsenborgskolen ramt af covid-19

Skolen har sendt en hel årgang hjem på grund af smitte.
04. marts 2021 kl. 17:41 Af Birgitta Andersen

Det var ikke mange dage, eleverne i 3. klasse på Blæsenborgskolen i Maribo fik tilbage i skolen.

Torsdag blev hele årgangen sendt hjem til forældrene igen, da en medarbejder er konstateret smittet med covid-19.

- Vores klasser har vi organiseret i bobler, og denne medarbejder er i en lille gruppe med fire øvrige kollegaer og så a. og b.-klassen på 3. årgang. Derfor har vi i dag sendt de to klasser hjem, siger leder af Maribo Skole Henrik Andreasen.

Eleverne skal nu testes på 4. dagen og 6. dagen og fremvise en negativ test for at komme tilbage i skole i midten af næste uge.
- Vi krydser fingre for, at der ikke er tale om den britiske variant, fordi vi jo hører, at så kan mange flere være berørt af smitten, siger Henrik Andreasen.

Skolen har nu kommunikeret ud til alle forældre og medarbejdere – og specifikt til 3. årgang, og så er der sat en hygiejne- og rengøringsindsats ind på de områder, hvor den smittede medarbejder har været.

Annonce

Medarbejderne kan blive testet på skolen, da Falcks kviktestcenter besøger stedet to gange om ugen. Og forældrene har fået meddelelse om, at børnene kan få en henvisning til coronaopsporing på testcentret i Maribo, så der med det samme kan bestilles to test.

Nu mangler kun arbejdet med at få beroliget børnene og snakket situationen godt igennem med dem.

- I morgen skal vi snakke med ungerne om, hvorfor 3. klasse ikke er på skolen, og så starter vi fjernundervisning op for årgangen. Jeg kan godt forstå, at det er ærgerligt for forældrene, nu børnene lige var kommet tilbage i skolen. Men vi kan ikke gøre så meget ved det, siger Henrik Andreasen.

Sektorchef for skole- og dagtilbud i Lolland kommune Esben Fossar Andersen fortæller, at dette nye smittetilfælde på Blæsenborg er det eneste på skoler og institutioner i Lolland kommune. Der er indtil videre ingen melding, om det nye smittetilfælde er den britiske variant.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

Annonce

ANNONCE