cookie-og-privatlivspolitik
Jens Madsens telt blev ødelagt af vinden, så han valgte at pakke sammen igen, inden han og hans medhjælper havde nået at pakke ud.
Foto: Claus Hansen

Lokal nyt

Dølle: Vinden ødelagde kræmmeres telte

For nogle af kræmmerne sluttede årets Dølle-marked, før det overhovedet var begyndt.
17. maj 2019 kl. 08:05 Af Jakob Poulsen

Annonce

En kraftig vind fejede det meste af torsdagen henover store dele af Lolland og Falster. Det gjaldt også markedspladsen på årets Døllefjelde-Musse Marked, og det blev en kedelig overraskelse for flere af de mennesker, der havde lejet en kræmmerstand og havde planlagt at sælge forskellige effekter fra de private gemmer.

- Vi har brugt en stor del af eftermiddagen på at redde mange af kræmmernes telte, fordi de var blæst væk eller revet i stykker af vinden. Jeg tror, der er mellem 25 og 50 telte, eller måske flere, som er blevet ødelagt, fortæller tidligere markedsformand Ole Ottosen, som stadig hjælper til på markedet.

- Der er nogle, der har spurgt, om de kunne få en stand i vores store kræmmertelt i stedet, men det er svært, for så mange ledige pladser er der heller ikke derinde, tilføjer han.

Nogle af teltene, som fik vindens kræfter at føle, var tomme, andre var der allerede placeret ting og sager i.
- Jeg kan ikke huske, at vi har prøvet et blæsevejr af det her omfang før. Jeg tror dog ikke, at det vil få den store betydning for det samlede indtryk, for vinden skulle løje af i nat (natten til fredag, red.), siger Ole Ottosen.

En af de kræmmere, der fik blæstens kærlighed at føle - og fik nok - var Jens Madsen fra Nykøbing. Allerede inden solen var gået ned torsdag aften, var han i fuld sving med at pakke sammen igen, og han kommer ikke tilbage til sin stand mere i år.

- Vi har valgt at sige, at det er ikke det værd. Vi har fire læs med forskellige antikviteter, og det tør vi ikke lade stå nu. Teltet holder ikke til i morgen (fredag, red.), og der har de i øvrigt lovet heldagsregn, forklarer han.

Han har tidligere haft en kræmmerstand på Dølle, men det er flere år siden. I år blev han så lokket til at prøve igen.
- Vi har solgt det telt, vi brugte dengang, så i stedet købte vi et telt til 800 kroner i Harald Nyborg, siger han om det nye telt, hvor vinden har flænset teltdugen flere steder.

- Der er ingen sure miner fra os. Det er bare lidt øv, men hvor der handles, der spildes, slutter Jens Madsen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

Annonce