Annonce
Lokal nyt

FGU flytter fra Sundby og ind hos Johannes Mertz

Det er blandt andet i disse tomme haller, at FGU Lolland-Falster skal flytte ind 1. april næste år. Foto: Anders Knudsen

Ny lokalplan for Guldborgsundcentret betyder, at FGU - tidligere Multicenter Syd - må finde et andet sted at være.

SUNDBY/NYKØBING FGU Lolland-Falster forlader Sundby L. og flytter sin afdeling i Nykøbing, som tidligere hed Multicenter Syd, til Holger Brodthagensvej i Nykøbing, hvor man har lejet lokaler hos maskinforretningen Johannes Mertz A/S.

Baggrunden er, at det areal på Eggertsvej, hvor FGU (Forberedende Grunduddannelse, red.) Lolland-Falsters afdeling ligger i dag, er omfattet af den nye lokalplan for udvidelse af Guldborgsundcentret, som byrådet godkendte forleden.

- Vi er blevet opsagt af kommunen per 31. marts næste år. Vi har dog vidst det i lang tid, så det var ikke noget, der kom bag på os, forklarer FGU Lolland-Falsters direktør Kathrine Hejlskov.

Hos Johannes Mertz A/S har skolen lejet sig ind i de værkstedsbygninger og haller, som ligger ved siden af Mertz Jagt & Fritid og loppemarkedsbutikken LoppeWorld.

FGU-uddannelsen er rettet imod unge under 25 år og er en uddannelse, som skal forberede de unge til enten at komme i gang med en ungdomsuddannelse eller komme i job. Afdelingen i Sundby L. har cirka 220 årselever, som altså fremover skal samles på de cirka 4.000 kvadratmeter, der er til rådighed i lokaliteterne på Holger Brodthagensvej.

Det er noget mindre end de cirka 6.000 kvadratmeter, som FGU-afdelingen råder over på Eggertsvej, men ifølge bestyrelsesformand Niels Gerner Henriksen har man ikke behov for så meget plads.

- Vi ledte efter et sted, som både var bynært, tæt på offentlig transport og gerne fysisk i nærheden af Celf, da en del af vores elever gerne vil videre på en erhvervsuddannelse, og så vil det være hensigtsmæssigt, hvis vi ligger tæt på Celf. Så det var enten på Holger Brodthagensvej eller en placering ude ved Celfs anden afdeling på Merkurs Plads, men vi kunne ikke rigtigt finde nogen egnede steder omkring Merkurs Plads, forklarer han.

På Holger Brodthagensvej kommer eleverne til at gå i skole indenfor gåafstand af Celfs afdeling på Kringelborg Allé, og samtidig er der busstoppested lige udenfor døren.

Hos Johannes Mertz A/S glæder indehaver Per Mertz sig til at få nyt liv i lokalerne, som i øjeblikket står tomme.

- Det er et spændende projekt for byen og området. Vi begyndte at tale sammen allerede i april, og vi havde også andre mulige lejere på hånden, men ikke nogen, der ville leje lokalerne for en længere årrække, som de vil, fortæller Per Mertz.

Da lokalerne tidligere har huset en maskinforretning, matcher mange af faciliteterne allerede de behov, FGU har. Men rosen er ikke uden torne. Der mangler nemlig lokaler til blandt andet administration og undervisningsbrug, og derfor vil FGU Lolland-Falster gerne bygge til. Der ligger også et stort set færdigt og arkitekttegnet projekt klar i skuffen, men finansieringen er en udfordring.

- Vil ikke låne os penge

- Vi er som så mange andre udfordret af, at kreditforeningerne ikke vil låne os penge, fordi vi ligger hernede. Det bedste ville derfor være, hvis Undervisningsministeriet ville stille nogle midler til rådighed i FGU-loven, som vi kunne søge. Vi har søgt penge fra en ministeriel omstillingspulje, men det er der også andre skoler, der har gjort, så nu er puljen blevet for lille, og derfor afventer vi, hvad ministeriet beslutter.

- Jeg tænker, at det nok skal falde på plads, men jeg synes, det er et problem, at vi som ny skole (FGU'erne blev oprettet 1. august sidste år, red.) ikke kan få lån fra realkreditinstitutterne, og at ministeriet ikke er hurtigere til at udmønte afsatte puljemidler, siger Niels Gerner Henriksen.

Han understreger, at man sagtens kan drive en fornuftig skole ud fra de nuværende muligheder, men man vil gerne noget mere enten i form af nybyggeri eller ved i første omgang at opføre nogle pavilloner på grunden.

  • Det er blandt andet i disse tomme haller, at FGU Lolland-Falster skal flytte ind 1. april næste år. Foto: Anders Knudsen
Annonce
Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Annonce
Annonce
Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

112

Bil i brand på motorvejen

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Lolland

Engang var den Danmarks bedste Aldi: Nu åbner den snart som Rema 1000

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan