cookie-og-privatlivspolitik
Det er blandt andet i disse tomme haller, at FGU Lolland-Falster skal flytte ind 1. april næste år.
Det er blandt andet i disse tomme haller, at FGU Lolland-Falster skal flytte ind 1. april næste år.
Foto: Anders Knudsen

Lokal nyt

FGU flytter fra Sundby og ind hos Johannes Mertz

Ny lokalplan for Guldborgsundcentret betyder, at FGU - tidligere Multicenter Syd - må finde et andet sted at være.
16. oktober 2020 kl. 19:30 Af Jakob Poulsen

Annonce

SUNDBY/NYKØBING FGU Lolland-Falster forlader Sundby L. og flytter sin afdeling i Nykøbing, som tidligere hed Multicenter Syd, til Holger Brodthagensvej i Nykøbing, hvor man har lejet lokaler hos maskinforretningen Johannes Mertz A/S.

Baggrunden er, at det areal på Eggertsvej, hvor FGU (Forberedende Grunduddannelse, red.) Lolland-Falsters afdeling ligger i dag, er omfattet af den nye lokalplan for udvidelse af Guldborgsundcentret, som byrådet godkendte forleden.

- Vi er blevet opsagt af kommunen per 31. marts næste år. Vi har dog vidst det i lang tid, så det var ikke noget, der kom bag på os, forklarer FGU Lolland-Falsters direktør Kathrine Hejlskov.

Hos Johannes Mertz A/S har skolen lejet sig ind i de værkstedsbygninger og haller, som ligger ved siden af Mertz Jagt & Fritid og loppemarkedsbutikken LoppeWorld.

FGU-uddannelsen er rettet imod unge under 25 år og er en uddannelse, som skal forberede de unge til enten at komme i gang med en ungdomsuddannelse eller komme i job. Afdelingen i Sundby L. har cirka 220 årselever, som altså fremover skal samles på de cirka 4.000 kvadratmeter, der er til rådighed i lokaliteterne på Holger Brodthagensvej.

Det er noget mindre end de cirka 6.000 kvadratmeter, som FGU-afdelingen råder over på Eggertsvej, men ifølge bestyrelsesformand Niels Gerner Henriksen har man ikke behov for så meget plads.

- Vi ledte efter et sted, som både var bynært, tæt på offentlig transport og gerne fysisk i nærheden af Celf, da en del af vores elever gerne vil videre på en erhvervsuddannelse, og så vil det være hensigtsmæssigt, hvis vi ligger tæt på Celf. Så det var enten på Holger Brodthagensvej eller en placering ude ved Celfs anden afdeling på Merkurs Plads, men vi kunne ikke rigtigt finde nogen egnede steder omkring Merkurs Plads, forklarer han.

På Holger Brodthagensvej kommer eleverne til at gå i skole indenfor gåafstand af Celfs afdeling på Kringelborg Allé, og samtidig er der busstoppested lige udenfor døren.

Hos Johannes Mertz A/S glæder indehaver Per Mertz sig til at få nyt liv i lokalerne, som i øjeblikket står tomme.

- Det er et spændende projekt for byen og området. Vi begyndte at tale sammen allerede i april, og vi havde også andre mulige lejere på hånden, men ikke nogen, der ville leje lokalerne for en længere årrække, som de vil, fortæller Per Mertz.

Da lokalerne tidligere har huset en maskinforretning, matcher mange af faciliteterne allerede de behov, FGU har. Men rosen er ikke uden torne. Der mangler nemlig lokaler til blandt andet administration og undervisningsbrug, og derfor vil FGU Lolland-Falster gerne bygge til. Der ligger også et stort set færdigt og arkitekttegnet projekt klar i skuffen, men finansieringen er en udfordring.


- Vil ikke låne os penge

- Vi er som så mange andre udfordret af, at kreditforeningerne ikke vil låne os penge, fordi vi ligger hernede. Det bedste ville derfor være, hvis Undervisningsministeriet ville stille nogle midler til rådighed i FGU-loven, som vi kunne søge. Vi har søgt penge fra en ministeriel omstillingspulje, men det er der også andre skoler, der har gjort, så nu er puljen blevet for lille, og derfor afventer vi, hvad ministeriet beslutter.

- Jeg tænker, at det nok skal falde på plads, men jeg synes, det er et problem, at vi som ny skole (FGU'erne blev oprettet 1. august sidste år, red.) ikke kan få lån fra realkreditinstitutterne, og at ministeriet ikke er hurtigere til at udmønte afsatte puljemidler, siger Niels Gerner Henriksen.

Han understreger, at man sagtens kan drive en fornuftig skole ud fra de nuværende muligheder, men man vil gerne noget mere enten i form af nybyggeri eller ved i første omgang at opføre nogle pavilloner på grunden.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

AF: JOHN WENNERWALD

Nåede du det, du ville? 18. oktober 2020 kl. 22.02

AF: MARTIN WOUTERS

digelaget og kommune vil… 17. oktober 2020 kl. 16.16

AF: MARTIN WOUTERS

falck sidste arbejdsdag i Guldborg 15. oktober 2020 kl. 15.46

AF: LINDA SOMMER

Velkomstporten til Danmark 13. oktober 2020 kl. 20.14

Annonce