cookie-og-privatlivspolitik

9

Billeder

Der er lagt blomster og andet uden fir huset, hvor drabet fandt sted.
Foto: Claus Hansen, arkivfoto

Lokal nyt

Mand varetægtfængslet for knivdrab

OPDATERET 16.55 Mand erkender at have været på drabsted, men nægter drab på 32-årig mand.
26. maj 2019 kl. 07:34 Af David Arnholm og Margit Olsen

Annonce

Se dagens opdateringer i bunden af artiklen.

Stubbekøbing var natten til søndag fyldt med politi, og søndag morgen oplyser vagthavende Kent Edvardsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, at en 32-mand er blevet dræbt.

Vidner på stedet oplyser, at adskillige politifolk og -biler var i byen, og flere hundrede meter af Nykøbingvej var spærret fra Aldi og ned mod byen.

Lægehelikopteren landede på Aldis parkeringsplads, men fløj tilsyneladende igen uden at have taget nogen med. Til gengæld blev en anholdt person iført en af politiets hvide heldragter, der skal skre DNA-spor, kørt væk i en politibil.

Også politihunde var i byen, ligesom politiets teknikere kom til stede.

Pårørende til den dræbte er blevet underrettet.

Kokken 10.55
Den anholdte mand vil søndag over middag blive fremstillet i grundlovsforhør i Næstved, oplyser Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse søndag formiddag.

Politiet oplyser samtidigt, at af hensyn til til efterforskningen, ønsker man ikke at give yderligere oplysninger. Heller ikke sigtedes alder ønsker politiet at oplyse før grundlovsforhøret.

Klokken 11.23 Ifølge Ekstra Bladet er drabet sket i den 32-åriges eget hjem, og den sigtede mand skulle være blevet anholdt i nærheden af gerningsstedet. Det er et gult murstenshus på Nykøbingvej. Den dræbtes storebror var ifølge mediet søndag forbi for at lægge blomster.

Klokken 11.35 Efterforskningsleder viepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen fra Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi, oplyser til Folketidende.dk, at den anholdte mand, som er sigtet for drabet, har relation til lokalområdet.

Klokken 15 vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen oplyser, at en 31-årig mand er blevet varetægtfængslet indtil 14. juni for drabet af den 32-årige mand.

Drabet er forgået i den 32-åriges hjem og det var den nu varetægtfængslet og sigtede, som selv slog alarm klokken 22.45 lørdag aften. Den 32-årige mand blev erklæret død, da ambulance og politi nåede frem.

- Den varetægtfængslede mand nægter sig skyldig i drab, men erkender, at han var på stedet, og han har ikke kæret afgørelsen om varetægtfængsling, fortæller Søren Ravn Nielsen.

Manden er blev dræbt med en kniv, men Søren ravn Nielsen ønsker ikke at oplyse nærmere om drabet og drabsvåbnet.

Han kan tilføje, at grundlovsforhøret noget overraskende blev holdt for åbne døre.

- Den dræbte og den nu varetægtfængslede mand kendte hinanden i forvejen, men vi kender endnu ikke et motiv, siger viepolitiinspektøren.

- Det har ikke været muligt, at afhøre den sigtede nærmere i dag, siger Søren Ravn Nielsen.

Klokken 15.40 Ifølge TV Øst sad den sigtede mand under hele retsmødet med sit hoved hvilende i sine hænder og med lukkede øjne. Den sigtede var ifølge sin forsvarer så påvirket af situationen og af alkohol, at han ikke selv ønskede at sige noget i retten, oplyser TV Øst

Under grundlovsforhøret, kom det frem, at en blodig køkkenkniv blev fundet ved drabsstedet. Det kom også fem, at den sigtede havde fortalt politi lørdag aften, en mand var stukket af fra stedet. Derfor kan det ikke udelukkedes, at der er en medgerningsperson på fri fod.

Klokken 16.55

Ifølge Ekstra Bladet kan jalousi på grund af en kvinde være årsagen til drabet i Stubbekøbing.
I grundlovsforhøret kom det frem, at et vidne har fortalt, at motivet kan være, at ”anholdtes kæreste har kysset med afdøde, og det er noget, der hidser ham voldsomt op”, skriver bladet.

Det kom ifølge Ekstra Bladet også frem i grundlovsforhøret, at den nu varetægtsfængslede mand havde opgivet et andet navn, end sit eget, da han ringede 112.

Da politiet ankom til huset på Nykøbingvej, var der ifølge Ekstra Bladet blod på vægge og gulv, og de så en person, der var i gang med hjertemassage på offeret. På et sofabord lå en blodig køkkenkniv.

Det skulle også være kommet frem, at den sigtede har oplyst til politiet, at han lørdag havde drukket 6,5 liter øl. Under afhøringen skulle den 31-årige havde vekslet mellem forklaringen om, at han ikke kendte offeret over til, at det var hans bedste ven.
Efterforskningsleder Søren Ravn-Nielsen bekræfter overfor Folketidende.dk, at de kendte hinanden i forvejen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce