cookie-og-privatlivspolitik
Ilden var så voldsom, at brandfolkene ikke kunne redde huset.

25

Billeder

Ilden var så voldsom, at brandfolkene ikke kunne redde huset.
Foto: Claus Hansen

Lokal nyt

OPDATERET: Legendarisk fodbold-klubhus nedbrændt

Brandfolk mistænker printer for at have antændt ilden.
20. april 2019 kl. 09:11 Af David Arnholm og Lars Hovgaard

Annonce

Nykøbing FC's klubhus i nord - B1901's legendariske, gamle klubhus, der ligger på adressen Ved Kohaven - stod tidligt lørdag morgen i flammer. Alarmen lød omkring 05.45, og klubhuset, der blev bygget i 1953, er næsten fuldstændig udbrændt.

Mange brandfolk kæmper dog ved nitiden fortsat på stedet for at efterslukke ilden.

- Vi er i gang med efterslukninen med punktslukning af brandlommer. Vi er her et par timer endnu, vurderer indsatsleder Bo Andersen fra Lolland-Falster Brandvæsen klokken 9.20.

Han fortæller, at der var flere, der slog alarm: dels en mand, som var ude at lufte sin hund, og dels DSB's lokale kontrolcenter, der ligger nær NFC Nord.

Klubhuset fortalte en stor del af klubbens historie og rummede blandt andet en imponerende samling af pokaler fra mange års sejre.

Annonce

NFC's formand, René Fjeldsøe, blev ringet op af politiet ved sekstiden og kørte til stedet.

- Det er så trist, som det overhovedet kan være. Lige nu står jeg og tænker over de praktiske ting - hvordan vi skal få tingene til at forløbe fremover, siger han.

René Fjeldsøe anslår, at 450-500 unge spillere har deres gang i NFC Nord, hvor de træner.

Politiets indsatsleder, Kristian Ladegaard, var første mand på brandstedet. Han ankom kort før klokken seks, men allerede på det tidspunkt var der store flammer ved totredjedele af bygningen - mest omkring den del, der vender ud mod indgangen til området, og som rummede mødelokaler.

Kristian Ladegaard oplyser, at der ikke var nogen personer i huset, og at der ingen tilskadekomne er.

Annonce

Han tilføjer, at det i første omgang handler om at få slukket branden. Senere skal der så laves tekniske undersøgelser, men det tyder altså på, at branden er opstået omkring mødelokalerne.

Brandvæsnets indsatsleder, Bo Andersen, ankom få minutter efter politiet, og da var bygningen totalt overtændt. Opgaven var derfor i første omgang at forhindre, at ilden spredte sig til en nabobygning, der rummer et træningscenter, og en lille bygning med omklædningsrum.

Brandvæsnet lykkedes også delvist med at forhindre ilden i at sprede sig til den del af hovedbygningen, der rummer køkkenet.

Alt i alt er 12 brandfolk, to indsatsledere, to tankvogne og to sprøjter til stede. Ved syvtiden ankom også en stigevogn, så ilden kan efterslukkes fra højden.

Det store udkald betyder, at Lolland-Falster Brandvæsen har trukket brandfolk fra Sakskøbing til stationen i Nykøbing, så den fortsat har et beredskab.

Annonce

Myndighederne har også allerede et bud på, hvad der har antændt branden.

- Vi har en formodning om, det var i et kontor med nogle tekniske installationer. Branden er startet i det hjørne, og der står to printere. Den ene er ikke særligt ramt, men den anden er totalt nedbrændt, fortæller Bo Andersen.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov 01. marts 2021 kl. 11.48

AF: JOHN WENNERWALD

Facebook skal bidrage 28. februar 2021 kl. 21.20

AF: JOHN WENNERWALD

Vinterferie med familien 22. februar 2021 kl. 09.44

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Billetten til vores verden 21. februar 2021 kl. 12.54

AF: PER HØYEM

Granfeltsgård 18. februar 2021 kl. 14.31

AF: PAW HALLANDSON

Skanlux sommehusene på Marielyst 15. februar 2021 kl. 20.24

Annonce

ANNONCE