cookie-og-privatlivspolitik

57

Billeder


Foto: Claus Hansen

Lokal nyt

Så er festen i gang på Dølle

KÆMPE BILLEDSERIE: 40-års jubilæumsudgaven af Døllefjelde-Musse Marked blev blæst i gang torsdag aften med masser af musik.
17. maj 2019 kl. 02:40 Af Jakob Poulsen

Annonce

Vinden ruskede godt i det henover markedspladsen, men inde i de store telte var der som altid varmt, masser af musik og god stemning, da 2019-udgaven af Døllefjelde-Musse Marked åbnede torsdag aften.

Årets marked er nummer 40 i rækken, og det bliver markeret på forskellig vis i løbet af markedsdagene. På åbningsaftenen havde markedsledelsen bogstaveligt talt skruet lidt ekstra op for musikken ved at have flere bands end normalt til at sparke festen i gang.

Det hele begyndte derfor allerede klokken 19, hvor Birthe Kjær og hendes band indtog scenen foran et publikum, der var en smule mindre, end det sædvanligvis er tilfældet til åbningskoncerten.

Til gengæld var mange af dem, der var dukket op, kommet for at give den gas og danse og synge med på de sange, der har gjort Birthe Kjær til en af de få danske musikere, der stadig har et solidt tag i publikum flere årtier efter, at karrieren begyndte.

Og det var langtfra kun markedsgæster på sangerindens egen alder, der havde fundet vej til Markedsteltet. En stor del af publikum var i en alder, så hun kunne være deres bedstemor, men de havde fuldstændig styr på teksterne til de fleste af sangene og sang med for fuld hals - ikke mindst, da det blev tid til storhittet "Den knaldrøde gummibåd"

Torsdag var også aftenen, hvor den anden semifinale i årets internationale melodi grand prix, Eurovision, fandt sted i Israel med danske Leonora blandt deltagerne.

Og Birthe Kjær, der jo selv har en glorværdig grandprix-fortid, benyttede lejligheden til at sende en venlig tanke til Leonora og hendes hold.
- Jeg tror på det i aften, fastslog Birthe Kjær, inden hun og bandet kastede sig ud i et medley over danske melodi grand prix-vindere fra 1980'erne.

Senere fulgte et medley over vindere af det internationale melodi grand prix, og måske var det de kærlig tanker fra det sydlige Lolland, der var med til senere på aftenen at sende Leonoras "Love is forever" i Eurovision-finalen på lørdag.

Kort efter Birthe Kjær havde forladt scenen i Markedsteltet, blev der på det nærmeste sat publikumsrekord i Westernteltet, da den unge danske sanger "Bro" - ham med hittet "Sydpå" - fortsatte festen.

Westernteltet var fuldstændig pakket med især unge mennesker, der var kommet for at høre den 23-årige med det borgerlige navn Kevin Andreasen. Koncerten blev ramt af et uheld, da lyden røg sig en tur, men det varede heldigvis ikke længe, før han kunne fortsætte med at gøre sit publikum "Glad" - som er titlen på et andet af Bros store hits.

Derefter var det næste store navn klar på scenen i Markedsteltet. Dodo & The Dodo's har optrådt flere gange tidligere på Dølle med stor succes, og i år kunne de også trække et ganske pænt publikum ind til, mens mørket sænkede sig udenfor.

En åbningsaften på Dølle er efterhånden ikke en rigtig åbningsaften uden Lars Hansen and The Burgermesiters. Og de var da også klar som vanligt i Westernteltet, da klokken nærmede sig midnat. I år var åbningsnummeret Kim Larsens "Tarzan Mama Mia" efterfulgt af "Sweet Home Alabama"

Åbningsaftenen blev rundet af med Italo Brothers i Markedsteltet.

Nu følger tre dage med masser af kræmmertilbud, musik, damefrokost og herrefrokost og meget, meget andet.

Du kan se masser af billeder fra åbningsaftenen ved at klikke/trykke på billedet herover.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

ønsker flere oplysninger… 18. november 2019 kl. 08.29

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel til en kæmpe 17. november 2019 kl. 20.55

AF: BJARKE ROSENKILDE

Hvor bor de blå? 17. november 2019 kl. 00.39

AF: BJARKE ROSENKILDE

I den store xenofob Georg… 16. november 2019 kl. 12.40

AF: JOHN WENNERWALD

Råstofferne forsvinder 10. november 2019 kl. 21.48

AF: BJARKE ROSENKILDE

Medier og logik 10. november 2019 kl. 10.39

Annonce