cookie-og-privatlivspolitik
Hestene lå på siden oven på hinanden i den væltede trailer. Den ene hest med et ben ud af en siderude.

4

Billeder

Hestene lå på siden oven på hinanden i den væltede trailer. Den ene hest med et ben ud af en siderude.
Foto: Gitte Kofoed

Lokal nyt

Samler underskrifter ind efter uheld

Efter endnu et uheld i et kryds, hvor vigepligten ikke blev overholdt, starter ung kvinde underskriftindsamling for at få øget sikkerheden.
16. oktober 2019 kl. 20:00 Af Margit Olsen

Annonce

Efter endnu et uheld i et kryds, hvor vigepligten ikke blev overholdt, starter ung kvinde underskriftindsamling for at få øget sikkerheden.

Tirsdag eftermiddag skete der et sammenstød i krydset Torslundevej og Nystedvej udenfor Holeby En mandlig bilist fra Holeby kørte fra Torslundevej ud i krydset uden at overholde sin vigepligt. En kvinde, som kom kørende på Nystedvej med en hestetrailer bagefter sin bil, kunne ikke undgå påkørsel og kørte ind i bilen, som kørte ud i krydset.

Ved sammenstødet væltede hestetraileren med to heste i. Yderligere blev endnu en bil påkørt.

19-årige Katrine Stille Andersen, som bor hjemme hos forældrene på Torslundevej tæt ved krydset, har efter uheldet startet en underskriftindsamling for at sætte fokus på forholdene i krydset.

- Der har været så mange ulykker i krydset gennem tiden, også dødsulykker, så jeg synes, at der må gøres noget.

Efter uheldet snakkede Katrine Stille Andersen med politiet, som gav hende det råd at forsøge at gøre så meget opmærksom på krydset og de mange ulykker, som muligt, så krydset kan få betegnelsen "sort plet" og derved udløse et fokus på muligheden for at gøre krydset mere sikkert.

Vejkrydset har inden for de senere år fået "fuld stop"-skilte, men det er tilsyneladende ikke nok til at hindre, at bilister kører frem uden at standse.

Den unge initiativtager til underskriftindsamlingen fortæller, at hun vil lægge listerne frem i Brugsen, Coma og de to pizzeriaer i Holeby.

Det var Gitte Kofoed, som var på vej hjem til Langet med sine to heste i traileren, der blev ramt af bilen, som kørte frem for fuld stop.

- Jeg kan se, at der holder en bil på hver sin side af krydset. Den ene holder helt stille, mens den anden kører frem. Selvom jeg har sat farten ned og bremser, kan jeg ikke undgå sammenstødet og kører nærmest frontalt ind i den anden bil, som bagefter rammer den bil, der holder på den modsatte side af krydset.

Min bil og trailer er totalskadet, men heldigvis kom jeg ikke noget til - og hestene ser ud til kun at have fået småskrammer.

Da hestetraileren væltede, kom hestene til at ligge ovenpå hinanden.
- Der kom flere mennesker og hjalp til, og heldigvis kunne vi befri hestene, som tog det rimeligt roligt. De har fået nogle skrammer, men ser ud til at være sluppet utroligt heldigt fra uheldet. Dog skal hestene gennem en dyrlægeundersøgelse, for at sikre, at de ikke er kommet noget alvorligt til.

Hun roser de mange, som hjalp til efter uheldet, både med at sørge for hestene og sørge for at afvikle trafikken, før redningsmandskabet nåede frem.

Den 41-årige mandlige bilist, som kørte frem for fuld stop og forårsagede sammenstødet, havde ikke noget kørekort og kørte i en bil, som ikke var forsikret, oplyser politiet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God og sikker sommerferie! 12. juli 2020 kl. 22.42

AF: KENNETH WINTHER

Katastrofe kurs 12. juli 2020 kl. 22.03

AF: TOM AHLQVIST

Det Falsterske Diges holdbarhed 12. juli 2020 kl. 20.57

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

Annonce