cookie-og-privatlivspolitik
Der er ikke meget tilbage af fordums stolthed ved Zone Nightclub.

21

Billeder

Der er ikke meget tilbage af fordums stolthed ved Zone Nightclub.
Foto: Philip Borreschmidt

Lolland

Gæld og forfald: Vejlegade 1 klar til tvangsauktion

BILLEDSERIE: Salgsopstilling beskriver en ejendom i fuldstændig miserabel stand.
21. februar 2020 kl. 19:30 Af David Arnholm

Annonce

NAKSKOV Hvis man har lyst til at købe Vejlegade 1 - det gamle El Paso og Zone Nightclub - er det 18. marts, man skal troppe op i retten til tvangsauktion. Men det er ikke just nogen perle, der kommer under hammeren, fremgår det af salgsopstillingen, som netop er blevet udarbejdet.

For det første er ejendommen præget af forfald. Som Philip Borreschmidt, der bestyrer det konkursbo, som ejer bygningen, skriver efter en inspektion:

"Ejendommen har i flere år henligget ubeboet og uden forsyning, og ejendommen bærer i høj grad præg af, at denne ikke har været anvendt i henhold til dens tiltænkte anvendelse. Ved besigtigelsen kunne det således konstateres, at ejendommen bærer tydelige tegn på fugt i væggene, at det nagelfaste inventar i vidt omfang er ødelagt, at installationerne (vand, varme, sanitet) tillige i vidt omfang er ødelagt, at gulve og tæpper er beskadigede med videre, og at der endvidere er smadret inventar og rod i ejendommen. Umiddelbart bærer ejendommen også præg af, at denne - i de seneste år, hvor denne har henligget tom - har været ulovligt anvendt til ophold af personer. Endvidere er vinduerne i ejendommen enten smadret eller har stået åbnet i længere tid, hvilket tillige har medvirket til ejendommens forfald."

Konklusionen er, at ejendommen enten bør nedrives eller totalrenoveres, og derfor står der også, at købere kraftigt opfordres til at besigtige ejendommen.

For det andet følger der en god slat gæld med ejendommen. Størstebeløbet, der skal betales udover auktionsbeløbet, er 315.572,47 kroner - hvoraf omkring 225.000 kroner er skyldig ejendomsskat, rottebekæmpelse og renovation. Det er poster, der ikke er blevet betalt de seneste seks-syv år, og derfor er der også løbet en hel del renter på gælden. Dertil kommer knap 15.000 kroner for en "selvhjælpshandling", der formentlig handler om, at kommunen har lagt ud for at få afspærret ejendommen.

De mange mangler til trods er ejendomsværdien pr. 1. oktober 2018 fastsat til tre millioner kroner, hvoraf grundværdien udgør 600.000 kroner. Så meget kommer ejendommen dog næppe til at indbringe på auktionen, hvor Lolland Kommune ventes at være blandt byderne.

Får kommunen held til at købe Vejlegade 1, skal ejendommen efter planen rives ned.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Mundbind i flextrafik 09. august 2020 kl. 21.38

AF: HANS JØRGEN JØRGENSEN

Torvet i Nykøbing 08. august 2020 kl. 14.22

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

Annonce