cookie-og-privatlivspolitik
20.185 "gratister" kom til Fejø, Femø og Askø i juli 2020, som led i sommerpakken med det ekstraordinære statstilskud til kommuner med ø-færger.

2

Billeder

20.185 "gratister" kom til Fejø, Femø og Askø i juli 2020, som led i sommerpakken med det ekstraordinære statstilskud til kommuner med ø-færger.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Gratis ø-færger evalueres

Folketings-udvalg vil være på forkant med den kommende sommer.
19. januar 2021 kl. 20:00 Af Marianne Knudsen

Annonce

SMÅLANDSFARVANDET Hvordan gik det med sommerpakken fra Folketinget med de gratis ø-færger i 2020? Det skal nu evalueres på landsplan, oplyser det lokale folketingsmedlem Lennart Damsbo-Andersen (S).

Folketidende fortalte mandag i artiklen "Stigning på 55 procent i passagertal" , at passagertallet på Lolland Færgefarts tre færger steg med 55 procent i 2020 i forhold til 2019.

- Erhvervsministeren havde forestillet sig en sådan evaluering i 2022, men Udvalget for Landdistrikter og Øer har i samarbejde med øerne fået det fremskyndet og arrangerer en høring i slutningen af februar, hvor vi skal drøfte, hvordan det gik med sommerpakken, oplyser Lennart Damsbo-Andersen, der selv er medlem af udvalget.

- I udvalget tror vi ikke, at coronaen vil være væk, så den her sommer kommer danskerne formentlig også til at holde i Danmark - og så bliver det nok aktuelt at lave en ny sommerpakke, tilføjer han.

Ud over de danske småøer, som Fejø, Femø og Askø hører til, skal de større øer som eksempelvis Ærø og Samsø, der også havde gratis færger for gående og cyklister, med til høringen, som afvikles virtuelt.

Annonce

Hvor hurtigt der kan komme en form for konklusion, kan Lennart Damsbo-Andersen ikke svare på:

- Men det er vigtigt at få sat processen i gang, så øerne ikke får besked blot to uger før, at det iværksættes, som det skete sidste år.

- Men at ø-færgerne var gratis i juli sidste år var nødvendigt for at give danskerne en øjenåbner og som en hjælp til at komme ud, tilføjer og forsvarer Lennart Damsbo-Andersen beslutningen.

Personligt kan han fremadrettet godt forestille sig en mere fleksibel ordning med gratis færger, der kan være forskellig fra ø til ø, så både feriegæster og øboer kan være der.

Udvalget har ikke selv nogen penge til at lægge i en ny sommerpakke, men kan anbefale det.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: CHRISTIAN NYBORG MORTENSEN

Lokale borgere frarøves… 06. marts 2021 kl. 19.12

AF: LINDA SOMMER

Historisk bymidte i Maribo… 04. marts 2021 kl. 21.37

AF: SØREN LEVIN BØCKHAUS THORMANN

Roses skal, dem der roses bør 04. marts 2021 kl. 11.30

AF: PERNILLE KRUSE PEDERSEN

Haveæstetik er vejen frem 03. marts 2021 kl. 19.31

AF: MARTIN WOUTERS

præsentation fra formanden… 03. marts 2021 kl. 09.45

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov igen 02. marts 2021 kl. 14.07

Annonce

ANNONCE