cookie-og-privatlivspolitik
Det bliver hen i slutningen af næste uge, før sekretariatet er på plads. Her bakser Tim Jeppesen, projektleder Martin Nilsson og byplanlægger Malene F. Borgny med flyttekasser.
Det bliver hen i slutningen af næste uge, før sekretariatet er på plads. Her bakser Tim Jeppesen, projektleder Martin Nilsson og byplanlægger Malene F. Borgny med flyttekasser.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Håber at folk får lyst til at komme ind og snakke

Nakskov 2030 er flyttet til nye lokaler i gadeniveau.
14. januar 2022 kl. 15:49 Af Marianne Knudsen

NAKSKOV Der kom til at gå halvanden måneds tid længere end planlagt, men i løbet af næste uge venter de ansatte i Nakskov 2030 at være på plads i deres nye lokaler.

Efter et år i LF Business Box på Axeltorv er Nakskov 2030 flyttet ind i helt nyrenoverede lokaler i en stor del af stueetagen i Søndergade 2.

Underetagen i Søndergade 2 er indrettet til arbejdspladser for sekretariatets fire medarbejdere. Der er to mødelokaler, printerlokale, toiletter og mulighed for, at samarbejdspartnere kan låne et skrivebord.

- Vi syntes, at vi var lidt ude af øje - og dermed også ude af sind - på førstesalen i LF Business Box. Nu er vi kommet ind i hjørnebygningen tæt på Axeltorv, hvor vi med de store vinduespartier vil være meget mere synlige og en del af gadebilledet, begrunder direktør Tim Jeppesen flytningen.

- Desuden er der i det store lokale plads til at holde arrangementer og møder, og ud til gågaden kan vi i vinduerne have udstillinger. Det kan være plancher, en miniby eller kopi af havnebygningen, der kan stå i vinduerne og trække blikke.

Annonce

- Når folk ser det, får de måske lyst til at komme ind og snakke med os og kommentere de projekter, vi er i gang med, og Nakskovs udvikling, forestiller Tim Jeppesen sig.

I forbindelse med Nakskovs kulturdag var døren også åben, og det glæder Nakskov 2030s direktør, at også folk, der aldrig havde hørt om initiativet, der skal hjælpe Nakskov ind i fremtiden, kiggede ind og blev informeret.

Møblementet til at indrette det lejede lokale er købt via Lolland Kommunes indkøbsaftale.

- Ja, det er lidt ærgerligt, at vi ikke kunne lease møblementet, for vi er her jo kun til 2025. Men vi håber da på, at hvis vi er gode nok, at initiativet bliver forlænget, og vi kan finde nye fonde, der vil være med til at skabe vækst og udvikling, siger Tim Jeppesen.

Den tidligere Tøj & Sko-forretning er blandt de centrale ejendomme i Nakskov, som har fået nye ejere.

Annonce

Søndergade 2 blev for fem år siden købt af Jamo Invest Aps ved Morten Andersen, Jacob Fugl og Steffen Dickow. En investor fra Købnehavn, Christian Klarskov, er siden også koblet på.

Og der kommer i øvrigt i foråret nye vinduer i hele bygningen, der udover stueetagen har tre etager. Nakskov Bymidtefond yder tilskud til det.

- Når Nakskov 2030 er væk, er der frit slag for, hvad bygningen kan bruges til. Personligt kunne jeg forestille mig et museum for hele Nakskovs historie, siger medejer Morten Andersen.

I øjeblikket er der udlejet lejligheder på første sal til ansatte ved Vestas. Tredje sal er ikke renoveret, og på anden sal overvejer ejerne nu en mulig renovering af et stort lejemål.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE