cookie-og-privatlivspolitik
Man kan godt have store armbevægelser til babygymnastik.

7

Billeder

Man kan godt have store armbevægelser til babygymnastik.
Foto: Claus Hansen

Lolland

Hver sjette på 0 år fyldte center

BILLEDSERIE: Alle Lolland Kommunes mindste borgere og deres forældre var indbudt til aktivitetsdag i samarbejde med foreningslivet.
28. november 2018 kl. 19:40 Af Peter Gade

Annonce

NAKSKOV Det var et yderst populært initiativ, da Lolland Kommunes Team Folkesundhed havde indbudt alle de mindste borgere og deres forældre til aktivitetsdag i samarbejde med foreningslivet i Nakskov Idrætscenter i går.

Faktisk var tilstrømningen på 50 tilmeldte børn så stor, at en sjettedel af alle børn i årgang 0 i kommunen var samlet i den vestlige del af den. Der fødes årligt godt 300 børn i kommunen.

Intentionen var at give de mange nybagte forældre et overblik over, hvilke tilbud der er til dem og deres børn i lokalområdet, og det resulterede i en stribe forskellige workshops med repræsentanter fra foreningslivet. Deltagerne kunne eksempelvis melde sig til sanserytmik i gymnastiklokalet, hvor Heidi Jensen fra Lolland Musikskole igangsatte sange og sanglege med de mindste børn.

Der var ikke tid til at klæde om og gå i svømmehallen, men Deedra Nielsen fra Nakskov Idrætscenter fortalte om tilbuddet med babypblop, hvor babyer kunne tumle hjemmevant i vand sammen med forældre.

- Børn under et år er aldrig vandskræk. Det er kun forældrene, der oplever det, fortalte Deedra Nielsen, før hun uddelte fribilletter til en gratis prøvetur i svømmehallen.

Susanne Larsen viste Nakskov Gymnastikforenings tilbud om far-mor-barn gymnastik, og der blev også præsenteret decideret babygymnastik ved en helt ny frivillig forening med blot et år på bagen ved navn Aktiv Baby Vestlolland. Her viste instruktør Pernille Kruse Pedersen, hvordan man kan bevæge sig ret voldsomt rundt til store glæde for bevægelsesglade babyer.

Som særligt tilbud til mødrene kom Sarah Larsen fra Lolland Fysioterapi og Fitness og underviste i efterfødselstræning, som fysioterapien starter op efter nytår som særligt tilbud.

- Vi er meget glade for den store opbakning og ser frem til at lave lignende arrangementer i fremtiden, siger Julie Friis Hansen fra Team Folkesundhed.

Forud for workshoppene fortalte ergoterapeut Lene Rewers om, hvorfor motorisk træning er så vigtig for børn allerede i det første leveår. Det er her, grundlaget for al indlæring senere i livet grundlægges.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Betaling ved kasse et 15. september 2019 kl. 19.41

AF: SVEND ERIK WINTERFELDT

Dårlig stil Gedser 12. september 2019 kl. 13.16

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's fremtid? 11. september 2019 kl. 18.07

AF: JOHN WENNERWALD

Guldregn 08. september 2019 kl. 17.37

AF: LARS STIG HANSEN

Marielyst torv – gener fra… 07. september 2019 kl. 21.59

AF: BJARKE ROSENKILDE

Henrik Sass Larsen tilbage… 04. september 2019 kl. 23.40

Annonce