cookie-og-privatlivspolitik
Direktør og ejer af Knuthenborg Safaripark Christoffer Knuth bød velkommen til den nye Tigerskov, som er årets store nyhed i parken.

11

Billeder

Direktør og ejer af Knuthenborg Safaripark Christoffer Knuth bød velkommen til den nye Tigerskov, som er årets store nyhed i parken.
Foto: Claus Hansen

Lolland

Knuthenborg åbnede sin nye tigerskov med et hvæs

Safariparkens nye beboer, en tidligere cirkustiger fra Spanien, var dog ikke meget for at møde gæsterne.
01. juni 2021 kl. 18:02

KNUTHENBORG Tirsdag formiddag trådte de første gæster ind i Tigerskoven i Knuthenborg Safaripark. Skoven er en nytænkning af parkens gamle tigeranlæg, og i stedet for at køre ind blandt tigrene, bevæger gæsterne sig i godt fem meters højde på en boardwalk.

To tigre var lukket ud i skoven dagen før, og havde indtaget deres nye territorium, og den ene var slet ikke klar til gæster. Længe inden gæsterne fik øje på det store kattedyr i den grønne underskov, kunne de høre en rumlen mellem træerne.

Med ørene lagt godt tilbage kom den pludselig springende frem med et hvæs, for de mange mennesker var bestemt ikke velkomne. Det tog dog kun et øjeblik, så fandt den en rolig plads i det grønne, hvor den atter kunne nyde sit nye hjem.

Tigerskoven, der er Europas suverænt største tigeranlæg, er skabt i nært samarbejde med Dyrenes Beskyttelse og med støtte fra Qato Fonden, der arbejder for at fremme og sikre dyrs velfærd. Skoven er da også et farvel til tidligere tiders måder at holde tiger på. Det er slut med avlsarbejdet, og i stedet for er Tigerskoven inspireret af Knuthenborgs elefantanlæg. Her kan de store kattedyr komme til og få en god afslutning på tilværelsen.


Keni ville hellere sove

Det betyder, at der er plads til tigre, som ikke længere kan bruges i avlsarbejdet i andre zoologiske anlæg, men også såkaldte rescue tigre - altså tigre som enten har været holdt som eksotiske kæledyr eller udsat for illegal handel. I første omgang kan anlægget tage nogle af de cirkustigre, som i flere lande bliver forbudt. Den spanske tiger Keni er reddet fra et cirkusliv, og han skulle for første gang ud i sit nye hjem i går.

Annonce

Keni er dog en aldrende herre på 16 år, og han var ikke meget for at blive set. Personalet i Knuthenborg Safaripark havde ellers forsøgt at aktivere den nye beboer med både duftspor og en snack i anlægget. Ingen af delene imponerede dog Keni, der et par gange skulede lidt frem mod boardwalken, før den så lagde sig til at sove tæt på den nye tigerstald.

Direktør og ejer af Knuthenborg Safaripark Christoffer Knuth er klar over, at der bliver flere omkostninger med det nye anlæg end det gamle. For den type tigre, som parken ny skal bebos af, kræver mere.

- Vi ved godt, når vi modtager tigre i den alder, kommer der til at være flere dyrlægebesøg, og der vil være situationer, hvor de lever kortere end man kunne forvente. Men sådan er det at skabe et tigerpensionat eller tigerplejehjem, som dette ender med at være, slog safariparksdirektøren fast.

I modsætning til elefantanlægget, der er forbeholdt hunelefanter, så er det nye tigeranlæg primært til hantigre, og der er plads til at udvide det.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tilbage i trædemøllen 01. august 2021 kl. 23.41

AF: JOHN WENNERWALD

10 år siden 26. juli 2021 kl. 08.40

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

Annonce

ANNONCE