cookie-og-privatlivspolitik
Eventuelle bemærkninger og indsigelser vedrørende Tømmegade 7 kan sendes på mail til planerogkort@lolland.dk eller pr. post til Lolland Kommune, Teknik- og Miljømyndighed, Fruegade 7, 4970 Rødby senest 18. januar.
Eventuelle bemærkninger og indsigelser vedrørende Tømmegade 7 kan sendes på mail til planerogkort@lolland.dk eller pr. post til Lolland Kommune, Teknik- og Miljømyndighed, Fruegade 7, 4970 Rødby senest 18. januar.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Kovending i ejendomssag

Fra straks-nedrivning til bevaringsværdig igen.
10. januar 2021 kl. 12:00 Af Marianne Knudsen

Annonce

NAKSKOV De mange fans af nakskovarkitekten Ejnar Ørnsholt og "Bedre Byggeskik" kan glæde sig nu.

I 2016 fik firmaet Starck tilladelse af kommunen til straks-nedrivning af Vestlollands Trælasthandels tidligere administrationsbygning fra 1920. Bygningen i Tømmergade 7 - tegnet af Ejnar Ørnsholt - blev dog aldrig revet ned, og grunden og bygningen blev i 2018 solgt til selskabet Production Site Nakskov Aps.

Frederik Hjørne-Christensen, Martin Stærke og Micki Eriksen bag selskabet har nu henvendt sig til kommunen med ønsket om at få bygningen bevaringsudpeget igen. Baggrunden er, at de vil søge støtte til istandsættelse. For et firma i Nakskov vil gerne have nyt, flot domicil der.

Lolland Kommune har 17. december vedtaget "Forslag til Kommuneplantillæg 23 for Bevaringsudpegning af Tømmergade 7 i Nakskov" og sendt forslaget i høring i fire uger. Bygningen var bevaringsudpeget frem til 2016, hvor den daværende ejer fik udpegningen ophævet.

På baggrund af ønsket om bevaringsudpegning er der fortaget en SAVE-vurdering af bygningen for at fastslå, om den stadig kan bære en bevaringsudpegning. Resultatet er, at bygningen har fået en bevaringsværdi på 4, så i kraft af dens arkitektur, kulturhistorie og håndværksmæssige udførelse er den et fremtrædende eksempel. Der var da også voldsom protest mod nedrivningstilladelsen.

I kommuneplanen fastsættes bygninger med en bevaringsværdi fra 1-4 som værende bevaringsværdige, og der er nu udarbejdet forslag til kommuneplantillæg for at udpege Tømmergade 7 som bevaringsværdig igen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce