Annonce
Lolland

Ny ejer: Seimei-produktion skal forblive i Nakskov

Henrik Winther-Olsen, der blandt andet ejer Castus-brandet, ser gode synergimuligheder i købet af Seimei. - Den rene frugt uden sukker har vi i fast form i Castus og nu i flydende form i Seimei, bemærker han. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

The Whole Company med Henrik Winther-Olsen i spidsen ser gode muligheder i at udvikle Seimei og gerne skabe flere arbejdspladser

NAKSKOV Der skal fortsat produceres Seimei-produkter i Nakskov. Det fastslår Henrik Winther-Olsen, som er ejer af The Whole Company, der har købt den nødlidende virksomhed, der over en årrække har tabt mere end 65 millioner kroner.

- Nu er det gået stærkt, så der har ikke været super meget tid til at lægge store planer. Men det er helt klart, at produktionen vil blive stående i Nakskov, og vi håber, at vi kan få rigtig travlt og gang i produktionen, siger han og fortæller, at Seimei er blevet købt for at blive drevet, ikke for at blive lukket.

Og selvom The Whole Company har hjemme i Køge, er virksomheden ikke uvant med at have produktion andre steder i landet. Frugtstangs-firmaet Castus lå eksempelvis i Aalborg, da det blev overtaget af The Whole Company, og det er forblevet i Aalborg og har i øvrigt øget antallet af medarbejdere fra fem til omkring 35, påpeger Henrik Winther-Olsen.

- Og vi håber, at det kan udvikle sig med Seimei og blive til flere ansatte, bemærker han og tilføjer, at det dog kan tage lidt tid.

Der er nemlig en udfordring i at skulle komme i gang igen efter en konkurs.

- En konkurs er ikke det mest motiverende for salget, så det bliver op ad bakke lige i starten, til vi får hul igennem til markedet. Men det skal gerne ende i, at vi får en god business-plan. Jeg er sikker på, at det lykkes, men der venter et hårdt arbejde. Virksomheden har haft meget store underskud gennem lang tid, så der skal tænkes anderledes.

Stærk salgsorganisation

Henrik Winther-Olsen fortæller, at The Whole Company i et stykke tid har haft strategiske overvejelser om at få en fod indenfor på markedet for sunde frugtdrikke, da det vil være et fint supplement til salget af te fra Fredsted.

- Vi er førende på markedet for te og tebreve, så vi har lidt indsigt. Men ikke i ready to drink-varer, mere i det, der skal tilberedes derhjemme. Så vi synes, det er rigtig, rigtig spændende, og vi synes, Seimei er en af de allermest spændende spillere på markedet.

Han ser også gode muligheder for, at Seimei kan nyde godt af at komme under vingerne i et selskab, der har varer fra en række andre brands på hylden.

- Seimei-produkterne passer perfekt ind i The Whole Companys portefølje af andre produkter. Vi går efter at være det sunde alternativ, og der er masser af synergi, siger han og nævner, at Seimei giver The Whole Company et brohoved på markedet for away from home-produkter - altså ting, man spiser og drikker, når man ikke er hjemme.

- Og vi har en rigtig stærk salgs-organisation, vi kan sætte ind, og en god position på de markeder, vi arbejder med. En af de ting, der var med det gamle setup i Seimei, var, at man stod lidt alene og kun havde det ene ben. Vi har en organisation, der kan bakke op, påpeger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Allan Feldt er ude

Med i købet følger i øvrigt så godt som alle medarbejdere - bortset fra nogle, der har sagt op, og den tidligere ejer, Allan Feldt, og hans hustru, Mette.

Allan Feldt har ellers givet udtryk for, at han fortsat gerne vil have en rolle at spille i Seimei, men sådan bliver det ikke.

- Nej, men jeg håber at få en god snak med Allan om overdragelse af kunder og alle de ting, han har været med til at skabe. Men vi kommer til at tænke lidt anderledes, og der er også en omkostningsbase at tænke på. Så en daglig funktion, nej. Men jeg håber, vi kan få en kaffeaftale, fastslår Henrik Winther-Olsen.

Mediet Finans fortæller, at Allan Feldt gerne ville have købt virksomheden og havde samlet en kreds af investorer, der var klar til at deltage.

Til Finans fortæller han, at han er glad for, at Seimei blev reddet fra at gå konkurs.

- Jeg er glad på medarbejdernes vegne. Og jeg er da stolt af, at virksomheden er solgt efter en budrunde. Men jeg undrer mig over, at jeg ikke blev tilbudt muligheden for at byde over den pris, Whole Company købte til, siger han og fortæller, at han har bedt om oplysninger, der kan forsikre ham om, at salget gik ordentligt for sig, og at Seimei ikke blev solgt for billigt.

Det er hemmeligt, hvad The Whole Company har betalt for Seimei

  • Henrik Winther-Olsen, der blandt andet ejer Castus-brandet, ser gode synergimuligheder i købet af Seimei. - Den rene frugt uden sukker har vi i fast form i Castus og nu i flydende form i Seimei, bemærker han. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
Annonce
Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

112

Stoppet med slagvåben og pistoler i bilen

Annonce
Annonce
Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

112

15-årig overfaldet: Fire personer anholdt

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

112

Stoppet med slagvåben og pistoler i bilen

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Guldborgsund

Jyder tabte i Højesteret: Guldborgsund Kommune vinder strid om millioner

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Lolland

Kommune fik kritik for ventetid: Handleplan skal rette op

Lokal nyt

Kæmpe-lukning får konsekvenser: Fyringer rammer også lokalt

112

National politienhed ransager på Falster: Sag af særlig grov karakter

Sport

Maribo-dreng skifter til dansk traditionsklub

Lokal nyt

Efter slagteri-lukning: Frygter at lokale svineavlere stopper

Annonce
Annonce
Lolland

Rundt på gulvet over stor donation

Indland

Afspærringer omkring Børsen opretholdes indtil mandag morgen

Indland

Danish Crown lukker Ringsted-slagteri og nedlægger 1200 job

Indland

Danish Crown lukker Ringsted-slagteri og nedlægger 1200 job

Lolland

Stor åbningsfest: - Jeg skal bare købe toiletpapir

112

Blev opdaget: Solgte narko på byens torv midt om dagen

Lolland

Fingrene væk! Turister vader ind og smadrer marken