cookie-og-privatlivspolitik
Overtagelsen af butikken er kommet hurtigt i stand og blev gennemført søndag eftermiddag. Mandag var første åbningsdag, og da havde Thomas Løje og de ansatte mange varer at sætte på plads.

3

Billeder

Overtagelsen af butikken er kommet hurtigt i stand og blev gennemført søndag eftermiddag. Mandag var første åbningsdag, og da havde Thomas Løje og de ansatte mange varer at sætte på plads.
Foto: Claus Hansen

Lolland

Nye ejere vil gentænke købmand

Kunderne kan se frem til lavere priser i den nye Coma.
06. oktober 2019 kl. 09:51 Af Niki Treumer Mogensen

Annonce

HOLEBY Der står endnu "Min Købmand" over indgangspartiet, og et skilt undskylder, at der rodes i butikken, men Holeby har nu igen fået sig en Coma-købmand.

Det er over 20 år siden, det sidst var tilfældet, men mandag lukkede de nye ejere, Thomas Løje og Henrik Jensen, dørene op. Og det kommer til at betyde forandringer i butikken, fortæller førstnævnte.

- Vi kører vores eget koncept, hvor vi lægger os op ad discount-idéen. Vi handler stort ind, og det betyder, at de faste kunder kommer til at opleve prisfald på mange ting i forhold til tidligere, fortæller Thomas Løje, mens han pakker varer ud ved køledisken og deler de nye ejeres forventning til stedet:

- Ambitionen er at øge kundestrømmen og omsætninger her.

Ejerne drager fordel af at have flere butikker. Henrik Jensen har Coma'er i både Idestrup og Horreby, mens de sammen har en i Marrebæk. Her har Thomas Løje været i 12 år, og han vil efter en indkøringsfase i Holeby være til stede i begge butikker i hverdagen.

- Det, synes jeg, er vigtigt som købmand, at man har kundekontakten, siger han og understreger smilende, at han har en god souschef til at passe butikken i sit midlertidige fravær.

Butikken i Holeby er noget større end den i Marrebæk, og udvalget bliver muligvis heller ikke helt det samme. Idéen er nemlig at tilpasse sig kunderne, så de, foruden alle basisvarerne, vil opleve et større sortiment inden for blandt andet kød og ost end hidtil.


Ansatte med stor rutine

Det er imidlertid langt fra alt, der ændrer sig i købmanden. To af de fire ung­arbejdere fortsætter i butikken, og det samme gør Birthe Hansen og Mette Bindzus, der begge har været der i 20 år.

Sidstnævnte ejede sammen med manden, Lars Bindzus, butikken, til han blev syg, og de måtte sælge. Det glæder hende imidlertid, at hun kan fortsætte i butikken, samt at denne fortsat findes.

- Jeg krydsede sådan fingre for, at prinsen på den hvide hest ville komme og redde den, så det er fantastisk. Det er rigtigt dejligt, at byen får lov til at beholde sit indkøbssted, siger hun.

Thomas Løje erklærer sig lykkelig for, at de to fortsætter.

- Det er vigtigt med stabilt personale, og jeg ved, at de er vellidt blandt kunderne, siger han.

Flere af disse kom mandag forbi og ønskede ham tillykke med butikken. Denne er ved at blive gjort klar og mangler ugen ud lotto og aviser. Forventningen er, at den står helt klar i løbet af oktober.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

brædder er en lykkelig… 01. juni 2020 kl. 10.57

AF: JOHN WENNERWALD

Tilsyn med specialinstitutioner 31. maj 2020 kl. 22.40

AF: MARTIN WOUTERS

broen og tilbud på 100.mill. 29. maj 2020 kl. 16.26

AF: EMMA MARIE HOLM

Hvad med vores erhvervsliv? 29. maj 2020 kl. 12.34

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

Annonce