cookie-og-privatlivspolitik
Hundene hos LF Vagt må kun bruges til forsvar, hvis vagten bliver angrebet, og skal stadig holdes i snor. Her viser Alba, at hun sagtens kan klare driftschef Brian Olsens angreb med en stor kæp og dermed forsvare Allan Søgaard.

3

Billeder

Hundene hos LF Vagt må kun bruges til forsvar, hvis vagten bliver angrebet, og skal stadig holdes i snor. Her viser Alba, at hun sagtens kan klare driftschef Brian Olsens angreb med en stor kæp og dermed forsvare Allan Søgaard.
Foto: Claus Hansen

Lolland

Ønsker samarbejde med politiet

Folketingsmedlem Marcus Knuth (V) besøgte mandag lokalt vagtfirma og hørte om udfordringer i branchen
29. januar 2019 kl. 20:10 Af Palle Nevad Frandsen

Annonce

MARIBO På otte år er LF Vagt i Maribo gået fra en lille håndfuld ansatte til omkring 60 medarbejdere, og man er slet ikke færdig med at vokse. Men for det lollandske vagtfirma er det også vigtigt, at kvaliteten er i orden, og derfor håber man, at der med en revidering af vagtloven stilles flere krav til de danske vagtselskaber.

Mandag havde LF Vagt besøg af folketingsmedlem Marcus Knuth (V), og han lyttede til, hvordan vagtfirmaerne kan gøre en større forskel i samfundet. Direktør Henriette Fjord Klement ser nemlig gerne, at der bliver et tættere samarbejde med politiet, så de private vagter kan aflaste politiet.

- Det kunne eksempelvis være ved gerningsstedsbevarelse, hvor vi kunne holde vagt, så politiet kunne tage sig af sine kernekompetencer overfor befolkningen, forklarer hun.

I øjeblikket bliver der kigget på vagtloven, der ikke har været revideret siden 1986, og håbet er at føre den mere up-to-date efter folketingsvalget, men det kræver lydhørhed hos politikerne.

Et af ønskerne er et dialogforum i politikredsen, hvor politi og vagtselskaber kan mødes og holde hinanden opdateret om, hvad der sker i området. Et ønske, som bakkes op af Dansk Industri, der har 25 af landets godt 300 vagtselskaber som medlemmer. Blandt de 25 er LF Vagt.

- Vi er ikke ude på at tage opgaver væk fra politiet, men alene at servicere borgerne. Gennem en dialog kan vi komme langt, forklarer Henriette Fjord Klement, som mener, at udspillet må komme fra Rigspolitiet - vagtselskaberne er klar.

Ofte mangler der en åbenlys logik for, hvilke opgaver et vagtfirma må tage sig af, og hvilke, der alene er for politiet.

- Vi havde 30 mand i lufthavnen til id-kontrol, men vi må ikke stå på grænsen, siger direktøren.

Et andet samarbejde med politiet kunne handle om kontrol af nye vagtselskaber. Der er nemlig stadig brodne kar i branchen, og de kunne måske fjernes, hvis firmaet først skulle mødes med politiet og fortælle om sine planer.

- Samtidig ser jeg gerne, at autorisationen bliver dyrere. I dag kan man komme i gang for 5.000 kroner, og det er alt for billigt og nemt.

Det sidste råd til Marcus Knuth var også at se på uddannelsen af vagtpersonalet. Her kan man nemlig også blive bedre. Eksempelvis ved, at politiet står for en del af uddannelsen, så vagterne lærer politiets sprog bedre at kende.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Lokallisten Lolland siger… 20. maj 2019 kl. 20.22

AF: JENS RANE HOLCK

Nej til havbrug, ja til… 20. maj 2019 kl. 00.05

AF: JOHN WENNERWALD

Bananrepublikken Danmark 19. maj 2019 kl. 23.27

AF: LEIF A. JENSEN

Gylden mammon S garanti for… 16. maj 2019 kl. 21.25

AF: STEEN BAHNSEN

Lukning af Dannelunde… 16. maj 2019 kl. 14.27

AF: CARSTEN GRACE HARDINGTON

Gerninger, beregnet på at… 14. maj 2019 kl. 09.49

Annonce