cookie-og-privatlivspolitik
Der er godt gang i salget af pickupper, og det afspejles i Ortofons årsregnskab for 2020.
Der er godt gang i salget af pickupper, og det afspejles i Ortofons årsregnskab for 2020.
Foto: David Leth Williams/Ritzau Scanpix

Lolland

Ortofon vokser og vokser

- Vinyl bliver mere og mere populært, og derfor sælges der flere og flere pladespillere og pickupper, siger administrerende direktør.
04. maj 2021 kl. 07:11 Af David Arnholm

NAKSKOV Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. Det gælder også corona-pandemien.

Den har nemlig betydet, at mange har tilbragt mere tid hjemme og investeret i pladespillere og grammofonplader. Det har været godt for Nakskov-virksomheden Ortofon, der blandt andet producerer pickupper til pladespillere.

Virksomheden har således i 2020 oplevet en fremgang i salget på ni procent, og når det gælder salget af pickupper, tilskrives det blandt andet pandemien.

Årsregnskabet er lige blevet udsendt, og det melder om et overskud på 25,8 millioner kroner. Det er det bedste i en årrække, der har budt på fremgang år for år, både i omsætning og indtjening.

- Vi forsøger hver dag at gøre vores bedste, og det er da gået bedre både på toplinjen og bundlinjen de seneste år. Vi har haft en stabil udvikling i fire-fem år, og det er accelereret lidt med coronaen, for her under coronatiden viser det sig, at vi er i en branche, der har solgt mere. Det er da fint, konstaterer administrerende direktør Christen Højgaard Nielsen.

Annonce

Ortofon producerer og sælger et stort udvalg af pickupper i alle prisklasser. Hvordan salget fordeler sig på de forskellge modeller er en forretningshemmelighed, men lidt af sløret vil han alligevel gerne løfte:

- Vinyl bliver mere og mere populært, og derfor sælges der flere og flere pladespillere og pickupper. Og flere unge begynder at komme med, så vi sælger relativt flere i den lavere prisende.

Han tilføjer, at coronaen dog selvsagt også har givet bøvl og problemer.

- Vi har været meget opmærksomme på ikke at få corona ind på virksomheden og kun haft nogle få tilfælde, bemærker han.

Ortofon har i dag omkring 120 ansatte - omregnet til fuldtidsbeskæftigede er tallet omkring 100 - og langt de fleste arbejder på fabrikken på Stavangervej. Men i 2020, som regnskabet dækker, åbnede Ortofon også en afdeling i Næstved.

Annonce

Her er der ingeniørafdeling, prototype-værksted og demonstrationsfaciliteter for pickupper, og målet med afdelingen er at tiltrække flere ingeniører.

- Som virksomheden vokser, får vi brug for flere teknikkræfter, og med satellitten i Næstved håber vi på, at nogle af de ingeniører, der bor på Sydsjælland og kører til København, kan få lyst til at arbejde for os i stedet, siger Christen Højgaard Nielsen og fortæller, at der i dag er 12 ansatte i Næstved.

Ingeniørerne er vigtige for Ortofon, fordi virksomheden satser stort på produktudvikling og ny teknologi. Det er der anvendt "betydelige ressourcer" på, nævnes det i regnskabet. Her fremhæves det blandt andet, at Ortofon siden 2019 har været med i det fireårige EU-projekt Digiman 4.0, der er forankret hos DTU og blandt andet handler om "internet of things" - altså det, at stort set alle apparater efterhånden bliver koblet til internettet med de muligheder, det giver.

- Jeg tror, vi er en af de få virksomheder på Lolland-Falster, der er med i et EU-teknologiprogram. Der er masser af andre, der får penge til økologi og turisme og andre ting, men når det gælder hård teknologi, er vi måske de eneste, vurderer Christen Højgaard Nielsen.

Det skal bidrage til mere vækst, og det forventer Christen Højgaard Nielsen også af de kommende år.

Annonce

- Vi er meget tilfredse, som det kører, og meget positive med hensyn til fremtiden, fastslår han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Er Det Konservative… 13. maj 2021 kl. 16.24

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

Annonce

ANNONCE