cookie-og-privatlivspolitik
Efter mere end 700 timers arbejde er kurator klar til at afslutte behandlingen af konkursboet efter Pleje Plus.
Efter mere end 700 timers arbejde er kurator klar til at afslutte behandlingen af konkursboet efter Pleje Plus.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Pleje Plus-boet tæt på at være afsluttet

Tvist med Lolland Kommune endte med forlig.
10. oktober 2019 kl. 13:30 Af David Arnholm

Annonce

LOLLAND Det private hjemmeplejefirma Pleje Plus havde 3,4 millioner kroner til gode hos Lolland Kommune, hævdede direktør Lena Løve Jensen i forbindelse med firmaets konkurs i sommeren 2017. Det krav bestred Lolland Kommune, som omvendt mente, at den havde penge til gode hos Pleje Plus.

Efter at have undersøgt sagen fremsendte konkursboet for et års tid siden et krav på omkring en million kroner - mere kunne konkursboet ikke dokumentere. Tvisten er dog endt med et forlig, hvor de to parter har opgivet deres krav.

Dermed er bobehandlingen nu tæt på at være afsluttet, og konkursboet har nu fremlagt et udkast til et endeligt regnskab, som vil skulle stadfæstes ved en skiftesamling 25. oktober.

Alt i alt er der tilvejebragt lidt over 4,4 millioner kroner, men herfra skal trækkes udgifter til bobehandlingen på næsten 1,6 millioner kroner. Tilbage til kreditorerne er lidt over 2,8 millioner kroner.


Krav for 18 millioner

Det rækker langt fra til at dække kravene, der løber op i næsten 18 millioner kroner. Det betyder, at der kun er penge til at dække det, der kaldes "privilegerede lønmodtagerkrav" - en term, der dækker over lønkrav fra medarbejderne og den afledte A-skat. De krav vil boet kunne betale lidt over 40 procent af, mens der altså ikke bliver en krone til de almindelige kreditorer.

- Man kunne altid ønske sig, at man havde fået flere penge, men det er virkelighedens verden, vi befinder os i, og vi har fundet nogle gode løsninger, som vi er godt tilfredse med, siger kurator Boris Frederiksen.

Alt i alt har konkursboet brugt langt over 700 jurist-timer på arbejdet, og regningen for det løber op i 1,5 millioner kroner.

"Arbejdet med sagen har været besværligt, blandt andet under hensyntagen til konkursboets størrelse, antallet af ansatte, manglende oplysninger fra den tidligere direktørs side, samt forholdet vedrørende mellemværendet med Lolland Kommune, hvor den tidligere direktør havde oplyst, at der var et større tilgodehavende, og at Lolland Kommunes opsigelse af den indgåede kontrakt var baggrunden for konkursen", skriver boet i en redegørelse til kreditorerne.

Af regnskabs-udkastet fremgår det i øvrigt, at Lolland Kommune har betalt 985.159,09 kroner til boet. Det er betaling for det arbejde, Pleje Plus udførte i de sidste 14 dage inden konkursen - et krav, kommunen ikke har bestridt.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Oprydning efter brystkræftsskandale 13. oktober 2019 kl. 20.51

AF: BJARKE ROSENKILDE

Narrens vise. 10. oktober 2019 kl. 16.29
Nu må Digelauget stoppe vanviddet 09. oktober 2019 kl. 10.42

AF: BJARKE ROSENKILDE

Blåpandet stram udlændinge politik 08. oktober 2019 kl. 15.54

AF: JOHN WENNERWALD

Eget vikarbureau 06. oktober 2019 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

EU og det besværlige demokrati. 02. oktober 2019 kl. 15.47

Annonce