cookie-og-privatlivspolitik
Mens et hotel er næsten færdigt, så får en af dagens yngre gæster lov at lege med træ, bare fordi det er sjovt. Der må hamres, bankes og saves, uden det behøver at blive til noget.

11

Billeder


Foto: Ingrid Riis

Lolland

Tæt på Langøs insekter

BILLEDSERIE: Naturfamilier Lolland fejrede Naturens Dag.
14. september 2020 kl. 17:25 Af Palle Nevad Frandsen

Annonce

LANGØ Lolland mangler overnatningspladser. Det har vi hørt i løbet af hele sommeren, hvor turister i stort tal er kommet til øen, men det er ikke kun gæster udefra, der har behov for at kunne bo på hotel. Søndag formiddag bliver der bygget hoteller i Langø, så nogle af områdets faste beboere kan få ordnede forhold.

Det var godt nok hoteller i en mindre størrelse, men det er også tanken, at det er områdets insekter, som skal flytte ind i dem.

- Vi vil gerne lave insekthoteller, fordi vi på den måde kan gøre noget godt for de mange insekter, der ellers godt kan have trange kår, siger Pernille Kruse Pedersen fra KFUM-spejderne i Langø.

Med udgangspunkt i spejdernes hytte, men lige så meget som en del af Naturfamilie Lolland, sørgede hun for søndagens arrangement, som var en del af den landsdækkende Naturens Dag. Bag arrangementet står Friluftsrådet, Danmarks Naturfredningsforening og Nordea-fonden.

Temaet for årets dag var "vild i naturen", og det var der rig mulighed for at blive i Langø. Her kunne børnene selvfølgelig hjælpe med det store hotelbyggeri, men de kunne også gå på jagt i skov og krat efter de mange insekter, som man kan finde der. Med diverse dyrevenlige hjælpemidler kunne de samtidig se nærmere på de dyr, som de fandt, og måske finde ud af, præcist hvilket insekt det var.

Pernille Kruse Pedersen havde samtidig forberedt lidt små ture, som måske var rettet mod de lidt større børn.

- Jeg kan godt lide, at man får noget viden med hjem, når man går ud i naturen, siger hun.

Derfor havde hun forberedt tre apps, som gæsterne ville komme til at lære om. Den ene var til geocaching, hvor man går på skattejagt i naturen, den anden var appen Seek, hvor man kan lære, hvad det er for planter og dyr, man støder på, og endelig Naturlandet Lolland-Falsters egen app.

Klik på billedet herover for at se flere billeder.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tag Coronasnakken med dit barn 27. september 2020 kl. 22.21

AF: ANDREAS ALBERTSEN

Tag stilling til organdonation 25. september 2020 kl. 12.19

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

Annonce