cookie-og-privatlivspolitik
Bach Gruppen har lavet et foreløbigt prospekt med skitser af højhusbyggeri yderst på havnen. Bach Gruppens direktør, Lene Christensen, er ikke vendt tilbage med svar på Folketidendes spørgsmål til projektet, blandt andet om det stadig er planen at bygge, som skitsen viser.

2

Billeder

Bach Gruppen har lavet et foreløbigt prospekt med skitser af højhusbyggeri yderst på havnen. Bach Gruppens direktør, Lene Christensen, er ikke vendt tilbage med svar på Folketidendes spørgsmål til projektet, blandt andet om det stadig er planen at bygge, som skitsen viser.
Foto: Bach Gruppen

Lolland

Vil bygge højt i Rødbyhavn

Bach Gruppen har byttet sig til en 6.200 kvadratmeter stor grund yderst i Rødbyhavn
02. september 2020 kl. 09:39 Af John Karlsen

Annonce

RØDBYHAVN Det Viborg-baserede firma Bach Gruppen vil bygge et højt kontorhus i Rødbyhavn, og kommunen har aftalt at ville leje 2.000 kvadratmeter i huset i 10 år. Det er også planen, at Femern Belt Development skal flytte ind, ligesom også andre får mulighed for at leje sig ind.

Endnu har det store byggeri ikke været præsenteret for offentligheden, men foreløbige skitser viser, hvordan projektet kan se ud.

Den store bygning skal opføres på en 6.200 kvadratmeter stor grund, som kommunen har byttet bort for en 3.229 kvadratmeter stor grund i tilknytning til Nakskov Havn: Her er der planer om opførelse af et boligbyggeri.

Forskellen i arealernes størrelse forklarer kommunen med, at grunden i Nakskov er byggemodnet - det er den ikke i Rødbyhavn.

Området i Rødbyhavn er beliggende i byzone og er ikke omfattet af strandbeskyttelseslinjen eller andre naturbeskyttelser. Området er omfattet af den lokalplan for havnen, som kommunen vedtog i juni 2011. Her indgår Bach Gruppens grund som et område, som muliggør "havnerelateret erhverv, butikker og administrationsbygninger", hvorfor der kan etableres et kontorbyggeri/administration langs kajen.

Annonce

Aftalen mellem Bach Gruppen og Lolland Kommune er, at når alle tilladelser er på plads, har Bach Gruppen et år til at opføre huset, så kommunen kan tage de lejede kvadratmeter i brug. Det er kommunens tekniske forvaltning i Rødby, der skal flytte ind. Herfra har man på forhånd haft mulighed for at fortælle, hvad man ønsker sig af de kommende lokaler.

Kontorbygningen vil komme til at ligge ud til den strand, som bevares i forbindelse med de kommende års opfyldning af materiale fra Femern Bælt.

Når Femern Bælt-byggeriet er overstået, er det, så vidt Folketidende erfarer, planen at anvende bygningen til boliger.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vinterferie med familien 22. februar 2021 kl. 09.44

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Billetten til vores verden 21. februar 2021 kl. 12.54

AF: PER HØYEM

Granfeltsgård 18. februar 2021 kl. 14.31

AF: PAW HALLANDSON

Skanlux sommehusene på Marielyst 15. februar 2021 kl. 20.24

AF: JOHN WENNERWALD

Din region er foran 14. februar 2021 kl. 20.59

AF: BENNY BURMEISTER

Gratis transport af el. 10. februar 2021 kl. 09.41

Annonce

ANNONCE