Annonce
Ugeavisen Lolland

20 år med undergravende arbejde

Per Frederiksen (tv) og Lars Lindhardtsen har arbejdet sammen i 20 år og kender undergrunden på det meste af Lolland. Foto: Daniel Brøns

Entreprenørvirksomheden LP Entreprise-Anlæg, der laver anlægsarbejde af forskellig art, fylder i år 20 år. Og virksomheden har klaret sig fint i alle årene takket være en forsigtig tilgang til vækst.

Når en kloak eller et vandrør lækker på Lolland er det meget ofte LP Entreprise, der rykker ud. Virksomheden har konstant ti mand på gaden, som enten er i færd med at reparere, vedligeholde eller udvikle nye kloakker og anlæg, og sådan har det været i alle de 20 år virksomheden har eksisteret - og fastholdt den samme kerneopgave: At arbejde med parker, anlæg og kloakarbejde.

Virksomheden blev oprindeligt startet af Steens Planteskole, der havde en entreprenørafdeling med 5-6 mand ansat. Men den del af forretningen ønskede ejeren at afhænde, så to medarbejdere i planteskolen - Per Frederiksen og Lars Lindhardtsen - valgte at købe det hele. Og det har de aldrig fortrudt, fortæller Per Frederiksen, der er kloakmester.
- Det så ud som en sund virksomhed, og det viste det sig også at være, så vi har simpelthen fortsat med kerneopgaven i alle årene, hvor vi arbejder med kloak, vand og varmeforsyning og grønne anlæg, fortæller han og oplyser, at virksomheden derudover laver tømrerarbejde og glarmesterarbejde.

Kernen i forretningen ligger dog omkring arbejdet med jorden og anlæggene, som virksomheden er specialiseret i at løse. Derfor er de lokale kunder mange, og de ti mand i virksomheden savner derfor sjældent opgaver, fortæller Lars Lindhardtsen:

- Vi fokuserer meget lokalt og holder os til de ting, som vi kender, siger Lars Lindhardtsen, der oplyser, at han kun en enkelt gang i virksomhedens historie har følt sig udfordret økonomisk:

- Det skyldtes simpelthen, at vi bød ind for billigt for at få en opgave, og det har vi lært, at vi ikke gør igen. Det er bedre at være et lille hold, der har sine faste kunder, som kender os godt, end at forsøge at vokse os store på at byde på usikre opgaver, siger han og oplyser, at 20 mand har været ansat, da virksomheden var størst.

- Men vi har aldrig været nødt til at afskedige nogen, og har altid fundet opgaver nok til vores folk, siger han. Begge bor de i nærområdet - Lars i Maribo og Per i Halsted - så de nyder også at kunne yde god service lokalt.

- Boligforeningerne, institutionerne og alle virksomhederne ved jo, at vi kun er en opringning væk, så når de ringer, så kommer vi. Det er vores kerneydelse, så det er det vi vil satse på i årene der kommer også, siger Lars Lindhardtsen.

  • Per Frederiksen (tv) og Lars Lindhardtsen har arbejdet sammen i 20 år og kender undergrunden på det meste af Lolland. Foto: Daniel Brøns
Annonce
Annonce
Annonce
Lolland

Trækker stikket: Vil opløse sig selv midt i jubilæumsåret

112

Truet af ekskæreste: "Jeg slår dig ihjel"

Guldborgsund

DSB udbetaler kompensation: Så meget er der til lokale pendlere

Politik

Løsgængeren Lars Boje stifter nyt parti

Erhverv

Lokal bilforhandler i opkøb på Sjælland

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

112

Klip og bøder på Vestlolland

Lolland

Fjerner alle skraldespande

Sport

Landsholdsstjerner kommer til Falster

Guldborgsund

Jubler over Marys besøg: En kæmpe fornøjelse

Udland

Mand med alkoholskabende krop frifundet for spritkørsel

Erhverv

Lokal hæder til danmarksmesterskaberne

Erhverv

Vendt på en tallerken: Butikkerne forventer ikke prisfald alligevel

Falster

Mark O's nye eventyr tog dem på sengen: "Gud, der er mange"

Indland

Beredskab tilbage ved Børsen efter gløder blussede op over natten

112

Søstre fra Levakovic-familie idømmes fængsel for at svindle ældre

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Dronningen om sin gåtur på Falster: - Det var lidt usædvanligt

Indland

Danskernes arbejdsglæde slår rekord

Udland

Tv-tårn brækker over i ukrainsk storby efter muligt angreb

Guldborgsund

Her sker det: Dronningen indvier vandrerute på Falster

Lolland

Babydrabssagen: Nu er det op til nævningerne og dommerne

Guldborgsund

Se billederne: Dronning Mary på besøg på Falster

112

Kørte spritstiv i lånt bil: Så blev den taget