cookie-og-privatlivspolitik
Per Frederiksen (tv) og Lars Lindhardtsen har arbejdet sammen i 20 år og kender undergrunden på det meste af Lolland.
Per Frederiksen (tv) og Lars Lindhardtsen har arbejdet sammen i 20 år og kender undergrunden på det meste af Lolland.
Foto: Daniel Brøns

Lollands-Posten

20 år med undergravende arbejde

Entreprenørvirksomheden LP Entreprise-Anlæg, der laver anlægsarbejde af forskellig art, fylder i år 20 år. Og virksomheden har klaret sig fint i alle årene takket være en forsigtig tilgang til vækst.
05. marts 2019 kl. 18:26 Af Daniel Brøns

Annonce

Når en kloak eller et vandrør lækker på Lolland er det meget ofte LP Entreprise, der rykker ud. Virksomheden har konstant ti mand på gaden, som enten er i færd med at reparere, vedligeholde eller udvikle nye kloakker og anlæg, og sådan har det været i alle de 20 år virksomheden har eksisteret - og fastholdt den samme kerneopgave: At arbejde med parker, anlæg og kloakarbejde.

Virksomheden blev oprindeligt startet af Steens Planteskole, der havde en entreprenørafdeling med 5-6 mand ansat. Men den del af forretningen ønskede ejeren at afhænde, så to medarbejdere i planteskolen - Per Frederiksen og Lars Lindhardtsen - valgte at købe det hele. Og det har de aldrig fortrudt, fortæller Per Frederiksen, der er kloakmester.
- Det så ud som en sund virksomhed, og det viste det sig også at være, så vi har simpelthen fortsat med kerneopgaven i alle årene, hvor vi arbejder med kloak, vand og varmeforsyning og grønne anlæg, fortæller han og oplyser, at virksomheden derudover laver tømrerarbejde og glarmesterarbejde.

Kernen i forretningen ligger dog omkring arbejdet med jorden og anlæggene, som virksomheden er specialiseret i at løse. Derfor er de lokale kunder mange, og de ti mand i virksomheden savner derfor sjældent opgaver, fortæller Lars Lindhardtsen:

-  Vi fokuserer meget lokalt og holder os til de ting, som vi kender, siger Lars Lindhardtsen, der oplyser, at han kun en enkelt gang i virksomhedens historie har følt sig udfordret økonomisk:

- Det skyldtes simpelthen, at vi bød ind for billigt for at få en opgave, og det har vi lært, at vi ikke gør igen. Det er bedre at være et lille hold, der har sine faste kunder, som kender os godt, end at forsøge at vokse os store på at byde på usikre opgaver, siger han og oplyser, at 20 mand har været ansat, da virksomheden var størst.

- Men vi har aldrig været nødt til at afskedige nogen, og har altid fundet opgaver nok til vores folk, siger han. Begge bor de i nærområdet - Lars i Maribo og Per i Halsted - så de nyder også at kunne yde god service lokalt.

- Boligforeningerne, institutionerne og alle virksomhederne ved jo, at vi kun er en opringning væk, så når de ringer, så kommer vi. Det er vores kerneydelse, så det er det vi vil satse på i årene der kommer også, siger Lars Lindhardtsen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Lollands Posten":
Annonce