cookie-og-privatlivspolitik
De nye studenter fejrede i fredags deres kommende studiefrihed i Maribo centrum - traditionen tro ved springvandet.
De nye studenter fejrede i fredags deres kommende studiefrihed i Maribo centrum - traditionen tro ved springvandet.
Foto: Lene Hansen

Lollands-Posten

Lang studiefrihed

Så sprang studenterne ud i Maribo med stor fest i bymidten. Men langt færre end tidligere læser hurtigt videre, meddeler Danmarks Statistik.
03. juli 2019 kl. 04:41 Af Daniel Brøns

Annonce

Der er grund til at glæde sig til mindst et år, hvor der skal ske noget helt andet end at begrave næsen i bøger. Sådan er det for langt de fleste af de gymnasieelever, der i sidste uge forlod gymnasiet for at køre gaderne tynde og glæde sig over deres nye status som studenter.

For ifølge Danmarks Statistik var kun 15 pct. af studenterne fra 2018 begyndt på en ny uddannelse i oktober samme år. Det er den laveste andel i årtier.

Og kigger man på dem, der er hurtigst til at komme videre, så er det faktisk indvandrere og efterkommere, der er bedst. Over 30 procent af indvandrere og efterkommere var videre - altså det dobbelte af gennemsnittet.

Også personer med studentereksamen fra erhvervsrettede gymnasier er hurtigere til at komme videre i en videregående uddannelse end dem fra det almene gymnasium. Blandt studenter fra de almene gymnasier i 2018 var tallet kun 12,4 pct.

I 2012 toppede andelen, der var i gang med en uddannelse tre måneder efter, de blev studenter, med 29,3 pct.

Se billeder på Lollands-Postens facebook.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Lollands Posten":
Annonce