cookie-og-privatlivspolitik
LP Entreprenør og Anlæg har været i gang med gravearbejde i Østergade siden maj. Det forventes at være færdig i slutningen af oktober.

2

Billeder

LP Entreprenør og Anlæg har været i gang med gravearbejde i Østergade siden maj. Det forventes at være færdig i slutningen af oktober.
Foto: Lise Ravnkilde

Lollands-Posten

Travlhed trods ferie

Mange holder lukket i sommerferien, det gælder ikke hos LP Entreprenører og Anlæg, de har for travlt.
07. august 2019 kl. 08:00 Af Lise Ravnkilde

Annonce
FAKTA
Gravearbejdet i Østergade og Østre Landevej i Maribo begyndte i maj og forventes færdig i slutningen af oktober.
I Østergade fra rundkørslen til Østergade skal der udskiftes to vandledeninger på begge sider af vejen og 34 vandstik skal renoveres. I Østergade fra Østre Landevej til Skimming skal der udskiftes 220 meter hovedledning samt 14 vandstik. I Østergade fra Torvet til Skimminge skal der udskiftes 10 vandstik.

Hos LP Entreprenører og Anlæg holdes der ikke lukket i sommerferien, det er der for travlt til.

Og det er positivt, understreger Per Frederiksen, der er glad for at få lov til at udføre lokalt arbejde.

- Så bruger vi heller ikke så meget diesel på at køre rundt, griner han.

Noget af det lokale arbejde de har travlt med for tiden, er gravearbejdet på Østergade. En opgave de fik efter at have givet tilbud på den. Og en opgave der har betydet at de måtte ansætte tre mand ekstra.

- Vi var heldige, der var tilfældigvis en der søgte arbejde da vi fik opgaven og de to andre fandt vi også, fortæller Per Frederiksen.

Ellers kan det være svært at finde folk for tiden.

- Og det bliver nok endnu sværere når tunnelen kommer i gang, mener han.

Men gravearbejdet er ikke det eneste, der skal passes i sommertiden. To mand kører rundt og laver kloakarbejde for forsikringsselskaber.

- Hvis der sprænger et vandrør, hvis en kloak falder sammen, eller der kommer rotteskader, så skal vi være der. Der er mange rotter, jeg synes vi arbejder med rotter hver dag, fortæller Per Frederiksen.

Selvom LP ikke holder ferielukket er han til gengæld glad for at skolerne gør. Gravearbejdet i Østergade kommer forbi to skoler, før ferien var det Borgerskolen, der blev påvirket og efter ferien er det Sankt Birgittaskolens tur.

- Det har været rart i ferien ikke at gå i vejen for skolebørnene. Når de kommer tilbage fra ferie får de en lidt besværlig skolevej. Men skolen har givet besked til alle forældre, så de burde være forberedt, fortæller Per Frederiksen.

Udover graveopgaverne vedligeholder firmaet også grønne områder, her har ikke været så travlt hidtil, da græsset ikke har skullet slås, men det kan være det kommer efter regnvejret.

LP tilbyder også at lave belægninger hos private, men det er ikke den type opgaver der er flest af.

Gravearbejdet i Østergade fortsætter indtil slutningen af oktober.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE