cookie-og-privatlivspolitik
Værket "Intense Linjer" bliver en af oplevelserne i den store udstilling.
Værket "Intense Linjer" bliver en af oplevelserne i den store udstilling.
Foto: Fuglsang Kunstmuseum

Lollands-Posten

Udstilling om Munchs lollandske forbindelse

En enestående norsk privatsamling af Edvard Munchs værker vises på Fuglsang Kunstmuseum fra d. 17. maj 2019. Særudstillingen Munch og Goldstein. Intense linjer fortæller historien om det livslange venskab mellem den verdensberømte norske kunstner og den hidtil ukendte digter Emanuel Goldstein fra Lolland.
11. februar 2019 kl. 08:35 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

Udstillingen på Fuglsang vil som den første nogensinde zoome ind på de to kunstneres venskab og gensidige kunstneriske inspiration, og baserer sig på museets forskning.

Et af værkerne på udstillingen er "Intense linjer" med Munchs kraftfulde, farverige og meget store træsnit, der er tilblevet i dialog med Goldsteins heftige digte om kærlighed og elskov. Billedernes groft snittede motiver møder ordenes hidsige, men også hjerteskærende tone, og sammen gør de kunstnernes stærke oplevelser af de menneskelige følelser og relationer sanseligt nærværende.

Samtidig fortælles historien om de to kunstneres venskab, deres umiddelbare identifikation med hinanden og gensidige kunstneriske inspiration. Udstillingen kredser således om det menneskelige, som var centralt for dem begge.


Goldstein fra Nakskov

Emanuel Goldstein (1862 - 1921) mødte Munch i Paris i 1889, og de bevarede kontakten indtil Goldsteins død. Emanuel blev født og voksede op i Nakskov, hvor faren drev sin buntmagerforretning. Som ung mand flyttede Emanuel med familien til København, hvor faren startede det succesfulde firma J. Goldstein & Søn, der var årsagen til, at Emanuel kunne leve et liv uden økonomiske bekymringer.

Til grund for særudstillingen og den ledsagende publikation ligger ny forskning. Projektet er blevet til i samarbejde med Ribe Kunstmuseum, der viser udstillingen i efteråret 2019.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Lollands Posten":
Annonce