cookie-og-privatlivspolitik

4

Billeder


Foto: Bilsektionen.dk

Motor

El-bil fra Jaguar er Årets Bil i Tyskland

Foran 58 konkurrerende biler har Jaguar I-Pace vundet som Årets Bil i Tyskland. Det blev bilens køredynamik, ydelse og stil, som afgjorde sagen.
09. november 2018 kl. 07:00 Af Bilsektionen.dk

Annonce

Mens der stadig er spænding om, hvilken bil, der vinder titlen som Årets Bil i Danmark 2019, er den sag afgjort i Tyskland.

Det blev nemlig Jaguar I-Pace, som i konkurrence med ikke færre end 58 andre biler blev motorjournalisternes førstevalg.

Det er første gang at prisen German Car Of the Year bliver holdt i Tyskland, og bag kåringen står 12 tyske ekspertjournalister, som især hæftede sig ved bilens køredynamik, design og stil.

Jens Meiners, jurymedlem for German Car of The Year og juryens talsperson, siger:

- Jaguar I-Pace er ikke bare den første premiumelektriske bil fra en etableret producent. Den gør også kompromisløs brug af fordelene af arkitekturen i en elektrisk bil.Ydelsen er imponerende og designet og de praktiske funktioner, designet og de praktiske funktionerne er helt unikke, og det er derfor I-Pace til slut blev vinderen trods stærk konkurrence.

Dermed sejrede bilen foran andre biler i finalefeltet, som var Audi A6, Peugeot 508, brintbilen Hyundai Nexo og VW Touareg.


Foran konkurrenterne

Desuden sikrer bilen sig ud over opmærksomheden også et markant forspring rent salgsmæssigt, for både Audi og Mercedes er i 2019 klar med deres bud på en elbil i premiumsegmentet - omend de formentligt bliver dyrere end de cirka. 760.000 kroner som den mindste og veludstyrede model fås fra i Danmark.

Jaguaren har da også imponerende specifikationer: 400 hk, 698 Nm, 0-100 km/t på 4,8 sek. og en topfart på 200 km7t, som måske ikke batter det helt store i fartglade Tyskland, men som rækker riiiigeligt i Danmark.

Juryen bag kåringen vurderede blandt andet design, ydelse, køreoplevelse, og havde også bilen med på bane - i øvrigt ligesom den tilsvarende danske jury, som Bilsektionen også er en del af - også havde mulighed for i starten af oktober.

Efter at have modtaget prisen sagde Prof. Dr. Ralf Speth, Jaguar Land Rover CEO:

- Vi er ekstremt stolte over at modtage denne hæder fra de tyske medier med vores første helt elektriske bil, Jaguar I-Pace. At få den i et land med så mange indenlands premiummærker betyder meget.

Også i Danmark er der glæde over den tyske pris

- Jeg synes det er fantastisk, at I-Pace er valgt til Årets Bil i Tyskland. Det understreger jo, at finalepladsen i Årets Bil i Danmark ikke er et lucky punch - men derimod fuldt fortjent. Om den vinder titlen - det må tiden vise, siger Jaguar Land Rovers Skandinaviske pressechef Søren Hyltoft.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

AF: BJARKE ROSENKILDE

De kære konventioner. 11. juli 2019 kl. 15.26

AF: MARTIN WOUTERS

cykelbro, lille ekstra ø og… 08. juli 2019 kl. 09.07

AF: JOHN WENNERWALD

Fattigdomsgrænsen genindføres 07. juli 2019 kl. 22.38

AF: BJARKE ROSENKILDE

Sandheden er ilde hørt 07. juli 2019 kl. 16.31

AF: JOHN WENNERWALD

Brystkræftsafdeling flyttes 30. juni 2019 kl. 22.05
Annonce i kategorien "Biler":
Annonce