cookie-og-privatlivspolitik
Inger Støjberg (V) har sørget for en del uro i Venstre i de seneste uger. På billedet taler hun med pressen i sidste uge, efter at det stod fast, at Venstre stemmer for en rigsretssag mod hende.
Inger Støjberg (V) har sørget for en del uro i Venstre i de seneste uger. På billedet taler hun med pressen i sidste uge, efter at det stod fast, at Venstre stemmer for en rigsretssag mod hende.
Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Politik

V fortsætter nedadgående trend i historisk dårlig måling

Venstre står til 13,0 procent af stemmerne i den laveste Voxmeter-måling nogensinde for partiet.
18. januar 2021 kl. 07:19 Af Ritzau

Annonce

Skidt nyt for Venstre forud for partiets ekstraordinære landsmøde på søndag.

Hvis der var valg i morgen, ville Venstre blot få 13,0 procent af stemmerne. Det viser den seneste Voxmeter-måling for Ritzau.

Det er den laveste Voxmeter-måling nogensinde for partiet. Det vil sige i 20 år.

Målingen kommer efter de seneste ugers intern ballade i Venstre.

Først trådte Inger Støjberg (V) tilbage som næstformand, blandt andet på opfordring fra formand Jakob Ellemann-Jensen (V). Samarbejdet mellem parterne fungerede ifølge formanden ikke. Ellemann-Jensen brugte ordet illoyal om Støjberg. Det skete lige før nytår.

Annonce

1. januar meldte tidligere Venstre-formand og eksstatsminister Lars Løkke Rasmussen sig ud af partiet efter over 40 års medlemskab.

Og i sidste uge var Støjberg så igen i vælten. Her stod det fast, at et flertal i Folketinget vil stemme for en rigsretssag - den kun sjette i danmarkshistorien - mod Støjberg. Det handler om sagen fra 2016 om ulovlig adskillelse af alle asylpar, hvoraf den ene var mindreårig. Dengang var Støjberg ansvarlig minister.

I det flertal indgår også Venstre. Der er dog ikke enighed i Venstres folketingsgruppe.

9 af folketingsgruppens 41 medlemmer stemmer imod en rigsretssag. Venstres folketingsgruppe var blevet fritstillet i spørgsmålet.

De ni, som stemmer imod, er Støjberg, Thomas Danielsen, Preben Bang Henriksen, Hans Christian Schmidt, Mads Fuglede, Peter Juel-Jensen, Britt Bager, Kristian Pihl Lorentzen og Michael Aastrup Jensen.

Annonce

Støjberg kunne ikke skjule sin skuffelse i sidste uge. Ifølge Støjberg var det den største mistillidserklæring, hun kunne få fra sine kolleger i Folketinget. Og fra sin egen partiformand, tilføjede hun. Støjberg sagde desuden, at hun fortsat overvejer sin fremtid i partiet.

Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige har offentligt bejlet til Støjberg. De to partier stemmer imod en rigsretssag.

Mens Venstre fortsætter den dårlige form, er der bedre nyt til et andet parti i blå blok. De Konservative får 10,9 procent af stemmerne i den seneste måling. Det er det højeste for De Konservative i ti år.

Desuden er det værd at bemærke, at Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten kan udgøre et rødt flertal. Altså uden De Radikale.

Voxmeters seneste måling baserer sig på telefoninterview med 1035 repræsentativt udvalgte personer på 18 år eller derover. Fra 11. januar til 17. januar.

Annonce

Den maksimale usikkerhed på de enkelte partier i målingen er på cirka +/- 2,9 procentpoint. I forhold til Venstre betyder det en statistisk usikkerhed på +/- 2,0 procentpoint.

Voxmeters måling er ikke den eneste, der tegner et billede af tilbagegang til Venstre. En måling fra YouGov for B.T., der også blev publiceret mandag, giver Venstre 9,2 procent af stemmerne.

I pågældende YouGov-måling er Venstre mindre end både De Konservative og Nye Borgerlige.

Ved folketingsvalget i 2019 fik Venstre 23,4 procent af stemmerne.

På søndagens ekstraordinære landsmøde skal Venstre vælge ny næstformand. Indtil videre er Stephanie Lose (V) eneste kandidat. Hun er formand for Region Syddanmark samt formand for Region Danmark.

Annonce

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov 01. marts 2021 kl. 11.48

AF: JOHN WENNERWALD

Facebook skal bidrage 28. februar 2021 kl. 21.20

AF: JOHN WENNERWALD

Vinterferie med familien 22. februar 2021 kl. 09.44

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Billetten til vores verden 21. februar 2021 kl. 12.54

AF: PER HØYEM

Granfeltsgård 18. februar 2021 kl. 14.31

AF: PAW HALLANDSON

Skanlux sommehusene på Marielyst 15. februar 2021 kl. 20.24

Annonce

ANNONCE