cookie-og-privatlivspolitik
Det var Mogens Nilsson, der kunne overrække korpset det fornemme beløb.
Det var Mogens Nilsson, der kunne overrække korpset det fornemme beløb.
Foto: Privat

Saxkjøbing Avis

40.000 kroner til nyt tag

Varelotteriet er efterkommet ansøgning fra Sakskøbing Tambourkorps.
16. oktober 2021 kl. 05:17 Af Manfred Sørensen

SAKKØBING Forleden var der ekstra stor glæde hos Sakskøbing Tambourkorps og Brass Band.

Det var Maribo-entreprenør Mogens Nilsson fra Varelotteriets hovedbestyrelse, der kiggede forbi i korpsets klubhus i Saxemarken. Med sig havde han nemlig en check på ikke mindre end 40.000 kroner. Penge, som korpset havde ansøgt om til et nyt tag på deres ene bygning.

- En enig hovedbestyrelse har fundet formålet værdigt og derfor er det mig en stor glæde at kunne overdrage pengene til jer, sagde Mogens Nilsson ved overrækkelsen.

Varelotteriet er et 150 år gammlet lotteri, som blev stiftet af 170 håndværker- og industriforeninger med det formål at samle penge til lærlingeuddannsler fra den tid, hvor der ikke var faste rammer for at uddanne lærlinge. Den ordning kørte faktisk helt op til 1960'erne, hvor lærlingeuddannelsen så overgik til staten.

- Fonden for Varelotteriet blev ændret til, at de midler man nu tjente blev udloddet til gode, almene formål. og hovedbestyrelsen får 1,5 miollioner kroner, som årligt kan uddeles. Og derfor står vi her i dag, sagde Mogens Nilsson.

Annonce

I Sakskøbing kan man købe Varelotteriets lodsedler i Tøjeksperten og Frokost Caféen. Og hver gang man køber et lod får Sakskøbing Håndværker & Industriforening 10 kroner pr. lod til uddeling af gode formål i Sakskøbing og omegn.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce
ANNONCE