Annoncørbetalt indhold

Annonce: Burgerkæde kæmper for mere bæredygtighed

Bæredygtighed er en sjov størrelse og svær at definere. Ordet bliver brugt i flæng blandt virksomheder, foreninger mm. typisk som en del af deres “grønne værdier”, som et buzzword eller som et led i en større strategi i enten produktionen, eller i kulturen for en given virksomhed.

Men hvad betyder det? Gør det nogen forskel at virksomheder bruger det i deres markedsføring? Og lever dem som gør det, op til det store ansvar?

“Ja” siger den største danskejet burgerkæde; Burger Shack.

Hvad er bæredytighed?

Ifølge FN er definitionen af bæredytighed “... en udvikling, hvor opfyldelsen af de nulevende generationers behov ikke sker på bekostning af fremtidige generationers muligheder for at opfylde deres behov”. Så på et mere alment dansk, skal du altså leve på en sådan vis, at det ikke går udover dine børn og børnebørn.

Der er forskellige måder at opfylde forsøge at leve op til disse forventninger og de er typisk inddelt i brancher; bæredygtig byggerier, bæredygtig energi, bæredygtig tøj- og produktion heraf osv. Der er stort set ikke en branche som ikke er dækket af et bæredygtigt initiativ, så der er ingen undskyldninger for ikke at ride med på bølgen for at hjælpe de næste mange generationer.

Bæredygtig burgerkæde

I burgerkæden “Burger Shack” som i skrivende stund har 15 butikker fordelt i hele landet, driver man hele kæden med grønne værdier; økologi, dyrevelfærd og bæredygtighed. For burgerkæden er det ikke bare nogle buzzwords som ser rigtig gode ud på siden hjemmeside. Det er værdier som bliver efterlevet i alt fra produktionen af råvarer til den strøm deres maskiner bliver drevet af.

Deres grøntsager er økologiske og deres fries er lavet udelukkende på danske kartofler, ligesom at deres kød er sammensat af tre prisvindende danske gårde. De benytter sig så vidt muligt af genbrug og alle deres restauranter får strøm fra Natur Energi. Alt madaffald bliver genanvendt til ren energi og gødning.

“Vi mener det er vigtigt at tage ansvar for de mange næste generationer der kommer. Deres opvækst og fremtid skal ikke være usikker pga. vores fejl i vores tid - det tror vi fuldt og stærkt på” siger direktør i Burger Shack Christoffer no og fortsætter: “I en branche hvor der kan være meget madspild og gråzoner for de grønne værdier, mener vi det er vigtigt at være transparente og bruge det ekstra det kræver på at være så grønne som muligt.”

Burger Shack brugte 2019 på at opgradere deres grønne løsninger og på trods af det, blev de stadig udnævnt som Aarhus’ bedste burger og (sponseret link) Københavns bedste burger.

Hvordan klarer vi os i Danmark?

I Danmark udgøre vi på globalt plan 0,11% af den samlede udledning. Kina er fortsat den største synder i det opgjorte regnskab, hvorefter USA kommer ind på en andenplads. Fordelt på udledte gasser pr. indbygger, ligger vi i Danmark nummer 43 på listen over dem der udleder flest drivhusgasser.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Folketidende og en annoncør.

Folketidendes uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Folketidendes nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Folketidendes øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens byline for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra vores uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

  • Annonce-billede-skabelon