Annoncørbetalt indhold

Annonce: De bedste økologiske og biodynamiske vine

Vin er noget vi alle kender til og har et forhold til. I disse dage handler det ikke bare om, om vinen er skarp, kraftig eller blød i smagen. Måden hvorpå vinen produceres spiller også en stor rolle. Vi er blevet meget mere opmærksomme på, hvad økologi for eksempel kan gøre for miljø, dyrevelfærd samt os selv. Ikke nok med, at du kan købe økologiske fødevarer, kan du også købe økologiske vine.

(Sponseret link) SPS wine er en af forhandlerne, der udbyder de økologiske vine. Går du meget op i økologi, biodynamik og vine generelt, kan du med fordel se udvalget her.

Hvorfor økologi
Økologi er som nævnt både godt for dyrevelfærd, miljøet og dig selv. Økologiske fødevarer produceres netop ved, der tages hensyn til miljø og dyrevelfærd.

Der er mange gode grunde til at vælge økologi, men her er fire af dem ridset op:


  1. Når du køber økologiske varer, er du med til at beskytte natur og grundvand
  2. Økologi er også bedre for dig, da du får færre tilsætningsstoffer
  3. Du er med til at støtte et bedre dyrevelfærd
  4. Du udsætter ikke dig selv for de sprøjtemidler, der er at finde i ikke økologiske varer

Økologisk og biodynamisk vin
I 2012 blev det vedtaget i EU, at høsten fra og med 2012 ville det være muligt at kalde en vin økologisk, hvis den fremstilles ud fra de økologiske regler. I dag, kan du få flere forskellige økologiske vine. Der udbydes både økologisk rødvin, hvidvin og rosévin. Hvis man ser på forskellen af vine og økologiske vine, er der ikke den største forskel i smag, som du måske går og tror. Du skal dermed ikke være nervøs for, om de økologiske vine lever op til dine generelle krav til en vin. For 30 ud af de 55 tilsætningsstoffer, der tillades at være i konventionel vin er også tilladt i de økologiske vine - det er dermed over halvdelen af de samme tilsætningsstoffer i de to typer af vine.

Når vinene også er biodynamiske betyder dette, at der ikke gøres brug af kunstgødning og sprøjtemidler. Biodynamikken er på en måde mere ekstrem end økologien ud fra idegrundlag og praksis. Udover at biodynamisk dyrkning er økologisk, så tager man også højde for indflydelsen af månens og andre himmellegemers positioner. Dette betyder, at der tages hensyn til, hvornår det er bedst at høste samt ud fra månens position i forhold til stjernetegnene. Dette er hvad biodynamikken bygges på. Det kan dog diskuteres hvorvidt, der vælges at høste vindruerne ud fra dette idegrundlag og ikke ud fra druernes modenhed og vejrudsigt.

I forhold til tilsætningsstofferne, der blev gennemgået tidligere i forbindelse med økologiske vine, så ser dette lidt anderledes ud i forhold til biodynamisk vin. De 30 tilsætningsstoffer, der er tilladt i økologiske vine, er der 10 af dem tilladt i biodynamisk vin.

Både i økologiske og biodynamiske vin er det ikke et krav, at vinene skal være uden svovltilsætning. Svovl tilsættes i vin for at vinen forbliver i den stand den er både ud fra indhold og farve, så den ikke udvikler diverse bakterier eller vilde svampe.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Folketidende og en annoncør.

Folketidendes uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Folketidendes nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Folketidendes øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens byline for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra vores uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

  • Annonce-billede-skabelon