Annoncørbetalt indhold

Annonce: De forskellige opvarmingsformer og deres priser

Der er stor forskel i prisen på hvad du vælger at varme dit hus op med. Der er flere forskellige muligheder: et gammelt oliefyr, træpillefyr, varmepumpe eller fjernvarme. Ifølge en undersøgelse foretaget af Bolius, er der stor forskel på prisen over en 10-årig periode. Læs med her, og find ud af hvad det koster at varme et typisk hus op, med de forskellige varmekilder. Udregningerne tager udgangspunkt i et parcelhus fra 1960’erne-1970’erne, på 130 m2. I eksemplerne tages der udgangspunkt i et forbrug på 18.100 kWh. De 18.100 kWh er omregnet til de enheder, som man regner i, ved de forskellige opvarmningsformer.

Tjek først de andre faktorer
Husk, at i beregningerne her er der taget udgangspunkt i et normalt forbrug i et 130 m2 hus. Hvad du reelt bruger, kommer an på mange ting – vejrforhold, præferencer og isolering. I Danmark har vi meget skiftende vejr, og sæsoner, som slet ikke ligner samme periode de sidste foregående år. Vejret spiller altså en markant rolle. Derudover er der også faktorer såsom præferencer, i forhold til eksempelvis generel temperatur i huset, og soveværelsestemperatur. Sidst, men ikke mindst, er der også isoleringen, som absolut ikke må glemmes. Hust, at dit varmeforbrug bl.a. afhænger af, hvor godt isoleret dit hus er. Det kan i visse tilfælde slet ikke betale sig at skifte til et af de billigere alternativer, hvis din isolering ikke er god. Derudover skal du også sikre dig, at dine radiatorer er store nok eller at du har gulvvarme, hvis du beslutter dig for at skifte til en jord-til-vand-varmepumpe eller luft-til-vand-varmepumpe. Dette skyldes at varmepumper har en lav fremløbstemperatur, og har behov for en stor flade til at afgive varme fra.
Sommetider kan det altså godt betale sig at beholde det gamle oliefyr, og bruge (sponseret link) billig fyringsolie af god kvalitet.

Hvad er den billigste opvarmningsform?
Beregningerne viser, at den billigste form for opvarmning er en luft-til-luft-varmepumpe, som over en 10-årig periode inkl. drift og afskrivning, vil koste mellem 75.000 og 80.000. Blandt de forskellige produkter, er luft-til-luft-varmepumpen både billigst i indkøb og drift. Problemet med en luft-til-luft-varmepumpe er bare, at de normalvis er lavet til at opvarme eller nedkøle et rum, og altså ikke et helt hus.

Hvad kommer efter de forskellige varmepumper?
Hvad er den billigste – realistiske – opvarmningsform? Der falder svaret på den gode, gamle brændeovn. Brændeovnen er både hyggelig, men også økonomisk, set over en årrække. 10 års forbrug vil med en brændeovn koste mellem 102.000 og 113.000. Det der kommer tættest på brændeovnen, er træpillefyret, som koster cirka 141.000 om året – så der er altså mellem 28.000 og 39.000 kroners forskel på 2. og 3. pladsen (hvor luft-til-luft-varmepumpen altså er på en førsteplads).

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Folketidende og en annoncør.

Folketidendes uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Folketidendes nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Folketidendes øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens byline for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra vores uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

  • Annonce-billede-skabelon