Annoncørbetalt indhold

Annonce: Eksperter kan sjældent forudsige aktiemarkedet

Det vrimler med spådomme for aktiemarkederne.

Den næste økonomiske nedtur, aktie komet, hvordan børsnoteringen vil gå og hvor værdien af Bitcoins skal hen. Det store problem er bare at spådommene sjældent passer.

Da den Internationale Valutafond undersøgte hvor gode økonomer var til at forudsige økonomiske nedture, de såkaldte recessioner var svaret overraskende dårligt. Ud af 150 anerkendte økonomer missede 148 af dem recessioner. Du kan læse hele den undersøgelse her i The Guardian

De dårlige forudsigelser har konsekvenser
Når politikere lancerer reformer er de baseret på økonomernes forudsigelser om økonomisk vækst. Når det så gang på gang viser sig at økonomerne skyder langt forbi målet betyder det også at politikernes reformer ikke får den ønskede virkning.

På samme måde kan aktieanbefalinger i sig selv ofte være med til at bestemme aktiekursen for en given aktie. Det er især synligt på small-cap aktier hvor privatpersoner i højere grad kan være med til at styre kursen, men hvad så når det viser sig at købene er baseret på falske forudsigelser?

Økonomerne baserede måske anbefalingen på forventningen til et regnskab, et marked i vækst eller en analyse af selskabets indre værdi. Men når det viser sig at regnskabet ikke lever op til forventningerne eller det marked man troede ville vækste ikke er vækstet i samme trad, så straffer aktionærerne firmaet og kursen rasler ned igen.

Mindre guldjagt og mere oplysning
Mange investorer jagter den guldfuglen. Den virksomhed der vækster så voldsomt at deres tidligere tab og et pænt overskud kan tjenes hjem. Der er løbende eksempler på denne type virksomheder som holder investorer i gang og hver gang er en del af kursstigningen hype og når hypen falder kommer der en korrektion i aktiekurserne som også betyder at mange privatpersoner taber deres penge igen.

I denne guide til aktieinvestering for privatpersoner er fokus på mulighederne for at investere i et index frem for en virksomhed. Så investerer man f.eks. i alle de 25 største aktier i Danmark og er på den måde ikke afhængig af en enkelt guldfugl. Du vil dog heller aldrig se 100% stigning på et år, men afkastet vil afspejle den generelle økonomiske udvikling i samfundet.

Det er bare ikke så sjovt at tale om et gennemsnitligt afkast på 5-7%, når man kan vise en virksomhed der er steget 30% de seneste 12 måneder, men når man indregner risikoprofilen for de private investorer er det langt oftere bedre at investere i et index end i enkelte aktier eller aktive fonde.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Folketidende og en annoncør.

Folketidendes uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Folketidendes nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Folketidendes øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens byline for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra vores uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

  • aktier-annonce