cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Fjernvarme - Derfor skal du skifte til det, hvis du ikke allerede har gjort det

I dag er det cirka 2 ud af 3 danskere, der får husstanden opvarmet ved fjernvarme.
17. september 2018 kl. 16:14 Af Summit.dk

Annonce

Rent faktisk er Danmark det land i verden, baseret på indbyggertal, hvor fjernvarmen er mest udbredt, og det er af samme grund, at vi som land har formået at holde vores CO2-udledning nede i mange år.
Mange tror, at der er utallige arbejdsopgaver forbundet med det at have fjernvarme indlagt. Det er der ikke. Du skal ikke selv måle differenstryk(sponseret link), temperaturer eller noget andet. Vi kigger nærmere på, hvorfor løsningen er så attraktiv, som den er.

Sådan fungerer det - i korte træk
De fleste med fjernvarme er enige om én ting: Det er nemt. Faktisk er det så nemt, at du næppe kommer til at skænke det en tanke så snart, at du har valgt at få din husstand opvarmet ved fjernvarme.
Varmt vand løber fra et fjernvarmeværk i højisolerede rør under jorden, hvorfra det løber ind i husstandens varmeanlæg. Her opvarmer det vandet til vandhanerne og radiatorerne, hvorefter det løber afkølet tilbage til fjernvarmeværket, hvor det igen bliver varmet op, for at fortællingen kan gentage sig.

En simpel løsning med utallige fordele
Fjernvarme er ikke udelukkende en god ting for miljøet. For mange er det en god ting for pengepungen både kort- og langsigtet. Har du eksempelvis planer om at sælge dit hus indenfor en bestemt årrække? I Region Nordjylland afslører en undersøgelse af Realkreditrådet af husstande med indlagt fjernvarme i gennemsnit ryger for 16 % højere salgspris end ved huse uden fjernvarme.
Du skal heller ikke tænker på hverken brændsel, vedligehold eller reparationer. Alle fjernvarmeselskaber har overvågning i døgndrift, hvorfor du ikke skal bekymre dig om, hvorvidt der er varmt vand og varme i radiatorerne, når du vågner fra din skønhedssøvn. Og apropos søvn; fjernvarmen larmer desuden heller ikke.

Nemt og sikkert
Fjernvarmen er forsyningssikker, da den kan produceres på forskellige forsyningskilder, og netop derfor er det en ideel opvarmningsmetode, der er sikker og nem. Vi er ikke afhængige af specifikke energikilder, og det er noget, som gavner både slutbrugeren, men i særdeleshed også miljøet, der takker for, at vi benytter miljøvenlige ressourcer frem for skadelige brændstoffer.
Som nævnt er det fjernvarmeselskabet, der i døgndrift overvåger, at tingene spiller, som de skal, og derfor er det altså ligeledes en topsikker løsning.

Fjernvarme er fremtiden
Fjernvarme er oftest billigere end de mange alternativer, der findes til opvarmning, og derfor er det overraskende, at det ikke er 3 ud af 3 danskere, der har fjernvarme. Der er selvfølgelig steder, hvor muligheden ikke er ideel, men for langt de fleste danskere er det både en mulighed, der kan lade sig gøre samt svare sig. Dét er miljøvenlig opvarmning, der er billigt.
Uanset hvilke energikilder og brændselsformer, vi vælger, kan de alle bringe varme og varmt vand ud til danskerne ved fjernvarme.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Ulovlighed efterfølges 16. juni 2019 kl. 21.49

AF: MARTIN WOUTERS

at lukke broen 15. juni 2019 kl. 15.15

AF: MARTIN WOUTERS

så bruge kommune igen… 11. juni 2019 kl. 12.05

AF: JOHN WENNERWALD

Nu skal der arbejdes 09. juni 2019 kl. 22.03

AF: MARTIN WOUTERS

18,5 mill. i minus KUN på… 05. juni 2019 kl. 13.49

AF: ERIK PFEIFFER DAMGAARD

Dansk Folkeparti og Radikale 03. juni 2019 kl. 20.21

Annonce