Annoncørbetalt indhold

Annonce: Gode tips til dig, der er nyuddannet akademiker på arbejdsmarkedet

Universitetsstuderende kan efter fem år se frem til en titel som akademiker, der åbner dørene for en række af muligheder på arbejdsmarkedet. Mange akademikere har kompetencer til en række forskellige jobs, og derved er de eftertragtede på arbejdsmarkedet. Til trods for akademikernes popularitet er det væsentligt at have sig et sikkerhedsnet efter endt uddannelse.

Her kan du læse mere om, hvordan du kommer bedst muligt ud på den anden side som færdiguddannet akademiker.

Dit økonomiske sikkerhedsnet
I dag vælger mange at blive medlem af en (sponseret link) A-kasse allerede under deres studietid. En A-kasse er en forkortelse for arbejdsløshedskasse, og det er dit økonomiske sikkerhedsnet, hvis du står uden arbejde. A-kassen står for en række opgaver, og det er blandt andet dem, der udbetaler dagpenge til dig, hvis du er medlem. Samtidig kan du få en række værktøjer til at udvikle på dine kompetencer og være velforberedt til jobsamtalen.

Som studerende er det oftest gratis at være medlem af en A-kasse. Tilbage i 2012 trådte en ny lov i kraft, der skulle give langt flere studerende mulighed for at være medlem helt gratis. Det var ikke længere et krav, at den studerende skulle have et studiejob for at blive medlem.
Melder du dig ind under din studietid, kan du være sikret dagpenge, hvis du har en periode som arbejdsløs efter færdiggørelse af din uddannelse. Når du kommer i job, skal du betale kontingent for at være medlem.
Find den rette A-kasse for dig

Der findes en række af forskellige arbejdsløshedskasser i dag, og mange beskæftiger sig inden for specifikke faggrupper. Som akademiker har du mulighed for at blive medlem af langt de fleste A-kasser, og det er essentielt for dig at vælge den helt rette.

Det er vigtigt at tage udgangspunkt i din uddannelse, når du vælger din kommende A-kasse. Er du eksempelvis humanist, er det vigtigt at vælge en A-kasse, der arbejder inden for dette felt. På den måde får du de bedste muligheder som arbejdsløs, og du vil samtidig få en A-kasse, der har en god forståelse for din branche.

Du kan med fordel benytte dig af A-kassens professionelle netværk. Mange arbejdsløshedskasser har samarbejder eller kendskab til folk inden for den branche, du interesserer dig for. Det kan åbne nogle nye døre for dig og på den måde give dig et spændende job indenfor en velkendt eller ny retning.

Brug dit netværks netværk
Som nyuddannet akademiker kan du nemt havne i en situation, hvor du er jobsøgende lige efter endt uddannelse. Dette scenarie oplever langt de fleste studerende, og her kan din A-kasse hjælpe dig økonomisk, så du kan få ro til at søge efter et job.

Når du skal finde din kommende arbejdsplads, handler det helt grundlæggende om at have en profil, som en virksomhed finder interessant. Desuden handler det om at have et netværk. Derfor kan du med fordel undersøge, om dine venner og bekendte har nogle forbindelser til nogle af de virksomheder, du gerne vil arbejde for. På den måde kan du nemmere få en fod indenfor i jagten på drømmejobbet.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Folketidende og en annoncør.

Folketidendes uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Folketidendes nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Folketidendes øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens byline for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra vores uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

  • Annonce-billede-skabelon