cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Gør dit evige crush på Italien permanent!

En kendt dansker udtalte engang ”at rejse er at leve”, hvilket H.C Andersen har særdeles ret i.
18. februar 2018 kl. 15:33 Af Annonce

Annonce

Mange tager hvert år ud på rejse og gerne flere gange om året. I takt med vi bliver mere og mere berejste, så er det ganske normalt, at man kommer steder, hvor kulturen og menneskerne printer sig ind i hjertet på én, med det resultat, at man bliver smaskforelsket. En af disse steder er Italien, hvor støvlelandet med deres lækre klima, passionerede befolkning og kultur bliver hjem nummer to for mange danskere.

Secundo piatto per favore – italiensk madkultur
Italien er for mange danskere lig med gode rødvine, lækre pasta – og pizzaretter og ikke mindst en uimodståelig charme og passion, hvor mange italienere har stærke meninger og holdninger til mad, fodbold ligesom deres tilgang til livet synes mindre stressende end i Nordeuropa.
Den stærke passion for mad bunder i, at italienere forholdsvis tidligt i livet lærer, at rigtigt god mad laves fra bunden af og af virkeligt gode råvarer. Allerede i børnehaven lærer italienske børn navnene på de forskellige grøntsager, hvorfor de allerede tidligt i livet præges til, at have en holdning til gulerødder, pastinakker og hvordan en ægte pastadej skal laves. Italienerne lærer hurtigt om, hvor essentielt gode råvarer og hvor vigtigt sundhed i alle livets facetter er . Måltidet i Italien er helligt og et samlingspunkt for hele familien i hverdagen, hvor det ikke er unormalt, at onkler, fætre og kusiner er samlet et par gange om ugen, for at nyde en god middag sammen. I samme stil, så er det meget normalt, at man går ud og spiser på restaurant i hverdagen, hvor der ofte nydes en god flaske vin sammen med vennerne.
Det står i dyb kontrast til den danske levemåde, hvor vi ofte skal planlægge flere år ud i fremtiden, hvis vi skal have venner eller familie over til spisning, hvilket måske også kan være en af grundende til, at mange falder for den italienske kultur og charme.
Et typisk italiensk måltid består gerne af adskillige retter, hvor den første ret kaldet antipasti er en decideret appetitvækker, som enten udgøres af et par oliven, nogle tomater med lidt basilikumdrys. Det er ikke uvant, at se folk på gaderne i Rom nyde en antipasti og en god øl.
Ret nummer to kaldet secondo piatto, er hovedretten og består modsat, hvad mange danskere tror hverken af pizza eller pasta, men oftest af suppe eller sammenkogte retter alt afhængig af hvilken region man befinder sig i.

Alle veje fører til Rom
Et kendt udtryk er ”alle veje fører til Rom”, som højst sandsynligt har sin oprindelse fra Romerrigets storhedstid, hvor Rom var verdens navle. Italiens hovedstad stadigvæk den dag et mekka, specielt for dem, som dyrker den katolske tro, hvor Rom og Vatikanet er hovedsædet. Derudover er det for dem, som er knap så troende muligt, at få en snært af fordums storhedstid, hvilket blandt andet er manifesteret i Colosseum, hvor den romerske kejser holdte glorværdige begivenheder med gladiatorkampe, som prikken over i´et til stor tilfredsstillelse for de mange tilskuere. En rejse til Rom vil være en spektakulær oplevelse for de fleste.

Er man mere til små hyggelige og smalle gader, så er Trastevere lige området at befinde sig i, hvor de mange små cafeer og restauranter bidrager til en vaskeægte italiensk stemning. De fleste restauranter har længe åben, hvor det er ikke er unormalt at sidde til sent ud på aftenen og nyde at livet bare går sin gang. Rom er nem at forelske sig i og hvis forelskelsen bliver permanent, så kan det være en god ide, at investerer i en feriebolig. Det kan dog være svært at låne penge til og det er ofte set, at ens bank ikke er helt med på ideen, om at du skal have en feriebolig i udlandet, hvorfor det er muligt at tage lån udenom banken.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: CONNI NIS-HANSEN

Snigmord på offentlig… 16. december 2018 kl. 12.07

AF: ANDREAS ELLEBY

Lolland bank ingen selv indsigt 14. december 2018 kl. 06.06

AF: JOHN WENNERWALD

Økonomisk uansvarligt 09. december 2018 kl. 20.43

AF: PER BERNER

Præstegården i Rødby 09. december 2018 kl. 16.45

AF: VALDEMAR HVIDBERG ALBAN

Afviste kriminelle… 08. december 2018 kl. 18.32

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen mangler læger 02. december 2018 kl. 22.45

Annonce