Annoncørbetalt indhold

Annonce: Gør dit evige crush på Italien permanent!

En kendt dansker udtalte engang ”at rejse er at leve”, hvilket H.C Andersen har særdeles ret i.

Mange tager hvert år ud på rejse og gerne flere gange om året. I takt med vi bliver mere og mere berejste, så er det ganske normalt, at man kommer steder, hvor kulturen og menneskerne printer sig ind i hjertet på én, med det resultat, at man bliver smaskforelsket. En af disse steder er Italien, hvor støvlelandet med deres lækre klima, passionerede befolkning og kultur bliver hjem nummer to for mange danskere.

Secundo piatto per favore – italiensk madkultur
Italien er for mange danskere lig med gode rødvine, lækre pasta – og pizzaretter og ikke mindst en uimodståelig charme og passion, hvor mange italienere har stærke meninger og holdninger til mad, fodbold ligesom deres tilgang til livet synes mindre stressende end i Nordeuropa.
Den stærke passion for mad bunder i, at italienere forholdsvis tidligt i livet lærer, at rigtigt god mad laves fra bunden af og af virkeligt gode råvarer. Allerede i børnehaven lærer italienske børn navnene på de forskellige grøntsager, hvorfor de allerede tidligt i livet præges til, at have en holdning til gulerødder, pastinakker og hvordan en ægte pastadej skal laves. Italienerne lærer hurtigt om, hvor essentielt gode råvarer og hvor vigtigt sundhed i alle livets facetter er . Måltidet i Italien er helligt og et samlingspunkt for hele familien i hverdagen, hvor det ikke er unormalt, at onkler, fætre og kusiner er samlet et par gange om ugen, for at nyde en god middag sammen. I samme stil, så er det meget normalt, at man går ud og spiser på restaurant i hverdagen, hvor der ofte nydes en god flaske vin sammen med vennerne.
Det står i dyb kontrast til den danske levemåde, hvor vi ofte skal planlægge flere år ud i fremtiden, hvis vi skal have venner eller familie over til spisning, hvilket måske også kan være en af grundende til, at mange falder for den italienske kultur og charme.
Et typisk italiensk måltid består gerne af adskillige retter, hvor den første ret kaldet antipasti er en decideret appetitvækker, som enten udgøres af et par oliven, nogle tomater med lidt basilikumdrys. Det er ikke uvant, at se folk på gaderne i Rom nyde en antipasti og en god øl.
Ret nummer to kaldet secondo piatto, er hovedretten og består modsat, hvad mange danskere tror hverken af pizza eller pasta, men oftest af suppe eller sammenkogte retter alt afhængig af hvilken region man befinder sig i.

Alle veje fører til Rom
Et kendt udtryk er ”alle veje fører til Rom”, som højst sandsynligt har sin oprindelse fra Romerrigets storhedstid, hvor Rom var verdens navle. Italiens hovedstad stadigvæk den dag et mekka, specielt for dem, som dyrker den katolske tro, hvor Rom og Vatikanet er hovedsædet. Derudover er det for dem, som er knap så troende muligt, at få en snært af fordums storhedstid, hvilket blandt andet er manifesteret i Colosseum, hvor den romerske kejser holdte glorværdige begivenheder med gladiatorkampe, som prikken over i´et til stor tilfredsstillelse for de mange tilskuere. En rejse til Rom vil være en spektakulær oplevelse for de fleste.

Er man mere til små hyggelige og smalle gader, så er Trastevere lige området at befinde sig i, hvor de mange små cafeer og restauranter bidrager til en vaskeægte italiensk stemning. De fleste restauranter har længe åben, hvor det er ikke er unormalt at sidde til sent ud på aftenen og nyde at livet bare går sin gang. Rom er nem at forelske sig i og hvis forelskelsen bliver permanent, så kan det være en god ide, at investerer i en feriebolig. Det kan dog være svært at låne penge til og det er ofte set, at ens bank ikke er helt med på ideen, om at du skal have en feriebolig i udlandet, hvorfor det er muligt at tage lån udenom banken.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Folketidende og en annoncør.

Folketidendes uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Folketidendes nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Folketidendes øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens byline for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra vores uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

  • 8-annonce