Annoncørbetalt indhold

Annonce: Har du styr på dit drikkevand?

De fleste danskere går lykkelige rundt og tror, at vi er så heldige, at vi bare kan åbne for vandhanen uden at tænke på, om vi bliver syge af drikkevandet, der strømmer ud, modsat mange andre europæiske lande. Desværre vil skæbnen, at det danske drikkevand ikke er nær så rent som vi går og tror. Det hænder eksempelvis ofte, at danske vandværker må lukke for pumperne, fordi de finder for meget sprøjtegift i vores grundvand. Dette er et problem, og noget der skal debatteres, fordi hvad ved du egentlig om kvaliteten i dit drikkevand?

Problemet er at sikre rent drikkevand

I Danmark mangler vi ikke vand. Vores problem er derimod at sikre rent drikkevand over længere tid. Danmark er det land i EU, der baserer den højeste andel af sin vandforsyning på grundvand, nærmest uden kemisk rensning. Selv om Danmark er et af de mest intensivt dyrkede lande i EU, er det hidtil lykkedes vandværkerne at finde nye boringer, bore dybere eller blande vand fra flere boringer, således at drikkevandet i hanerne kun undtagelsesvist har været forurenet med nitrat eller sprøjtemidler over grænseværdierne. Spørgsmålet er, om det er muligt. Herunder hvad de pågældende mener, når de siger rent drikkevand.

Pesticider og tungmetaller gør danskerne syge

Kalk er ikke alene afgørende for drikkevandets kvalitet, men også indholdet af skadelige stoffer som vi helst helt vil undgå. Og selv om vi i Danmark er heldige at kunne drikke direkte fra hanen, sker det, at vandet ikke altid er helt fri for pesticider og tungmetaller, der er aldeles dårlige for vores helbred. Særligt i landområder og sommerhusområder er fosfat fra vaskemidler et problem, da spildevandet i disse områder som oftest ikke bliver renset, hvilket betyder et højt indhold af fosfat i drikkevandet. Dette er dog ikke tilfældet for de større byer, hvor rensningsanlæggene i større omfang har mulighed for at rense spildevandet for fosfater. Dog er kemikalier fra vaskemidler ikke den eneste synder, når det kommer til forurening af drikkevandet. En anden helt stor sønder er pesticider og nedbrydningsprodukter der først nu er ved at være synlig efter mange års nedsivning til grundvandet. Er du bekymret for dit drikkevand, findes der rensningsudstyr direkte til hjemmet, der benytter sig af (sponseret link) omvendt osmose, som er en effektiv metode til at sikre rent drikkevand. Omvendt osmose er en vandrensningsproces, der fjerner tungmetaller, pesticider og toxiner samt mineraler.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Folketidende og en annoncør.

Folketidendes uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Folketidendes nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Folketidendes øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens byline for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra vores uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

  • Annonce-billede-skabelon