cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Hvad er rigtig kunst egentlig?

Det er svært at beskrive hvad kunst helt præcist er. Kunst er mange ting, og det er netop det, der gør kunst til kunst – at der ingen grænser eller faste rammer er. Kunst er subjektivt, og noget kan være kunst for dig, men have ingen betydning for din næstemand.

Det kan være forvirrende at bevæge sig ind på kunstmarkedet, og det kræver en del erfaring før man kan genkende værdifuld kunst.
18. november 2020 kl. 14:25 Af Galleri Nijenkamp

Annonce

Denne artikel er til for nybegyndere, eller personer med en ny-skabt nysgerrighed for kunst, og for at beskrive hvad kunst reelt set indebærer og hvordan det kan bevæge mennesker og følelser.


Kunst kommer i mange nuancerede former

Det første man skal erkende når man træder ind i kunstens verden er, at ingen værk ligner hinanden. De kommer i mange former og farver, og er ikke nødvendigvis noget der er tegnet på et lærred.

Kunst kan være skulpturer, tegninger, billeder og/eller billedfilm – kunst er altså mange ting, og generelt kan man betegne kunst som værende smukt, betydningsfuldt og decideret unikt. Når disse kriterier er opfyldt, kan man betegne et værk som kunst.


Kunst er mest af alt en følelse

Kunst er smukt, og bør nydes i fred og ro med et stille og roligt sind. Kunst kan nemlig også mærkes, og derfor er det vigtigt at man giver sig selv lov til, at mærke efter – for kun der kan man opleve kunsten for hvad den er. Fordi kunst er subjektivt, er det vigtigt at man kan mærke den dybt inde i sig – først der ved man, om et værk er betydningsfuldt for dig.
Et maleri fra (sponseret link) Camilla West, som er en kunstner der maler billeder af det danske landskab, har måske ikke betydning for netop dig, men kan være det smukkeste i andres optik, og det respekteres i kunst-verdenen – at vi altså alle sammen ser værker med forskellige øjne.


Mange kunstnere anerkendes først efter de er gået bort

At mange af de helt store kunstnere først anerkendes efter at de er gået bort, siger meget om hvordan kunst udfolder sig. Kunsten bliver pludselig mere unik, og det fortæller sin egen historie, som man kan tolke som man ønsker.
Endnu bedre er det, hvis den afdøde kunstner ikke nåede at male et hav af malerier, men blot et beskedent antal som gør værkerne endnu mere specielle. Det er selvfølgelig ikke ens betydning med, at man ikke kan blive anerkendt før man er gået bort, men det fortæller alligevel noget om, at kunst er unikt.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

Annonce