cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Kender du de forskellige typer varmepumper?

Har du lyst til at spare en masse penge på din varmeregning? Har du lyst til at være mere klimabevidst i din hverdag?
03. juli 2019 kl. 08:15 Af Danskvarmeservice.dk

Annonce

Så bør du overveje en varmepumpe. Her er der nemlig mange penge at spare, og din CO2-konto vil takke dig. Før i tiden havde varmepumpen et knap så godt ry. Det er i den grad blevet ændret over de seneste par år, hvor markedet fuldstændig har ændret sig. I dag er varmepumper nemlig ikke bare noget, som du køber til sommerhuset. Det er også det der varmer dit gulv, dine radiatorer og ikke mindst også vandet fra din bruser og vandhane. Det er en stor investering, men du og din varmeregning kan glæde jer - og spare masser af penge over det lange løb. Der findes tre forskellige typer varmepumper på markedet. De udnytter enten varmen i luften eller jorden, for at opvarme din bolig. Dem vil vi prøve at give dig et overblik over her.

Varmepumpe fra luft til vand
Luft-til-vand-varmepumpen ligger i mellemklassen, og bør overvejes, hvis du ikke har mod på eller mulighed for jordvarme. Denne type varmepumpe bruger varmen i luften til at lave mere varme. Det kan både være luften inde og ude. Den overfører varmen til dit hjem via en varmeveksler. Derfor har du både en maskine udenfor og indenfor. Den kan varme både dine radiatorer og gulvvarme op, da varmen findes som væske i rør. Derfor kan den også varme dit brugsvand op, altså vandet fra hanen i køkkenet og bruseren i badet. Du kan købe en (sponseret link) luft til vand varmepumpe pris fra omkring 80.000 kroner til 100.000 og op. Der findes selvfølgelig også andre priser, men vælg en varmepumpe af høj kvalitet, så du sikrer dig en god ydeevne. Når ydeevnen er i top, sparer du også flest penge på din varmeregning. Flere tusinde kroner årligt hvis du går fra et olie- eller gasfyr.

Varmepumpe fra jord til vand
Denne varmepumpe er ofte den dyreste og mest omstrændige. Dog er der tit også flere penge at spare på længere sigt af den grund. Denne type varmepumpe konverterer varmen i jorden udenfor til varme i vandrør indenfor. Den varmer derfor også både radiatorer, gulvvarme og brugsvand i hjemmet. Den er omstændig, fordi en væskefyldt slange skal graves ned i haven. Det er væsken her i slangen der bliver opvarmet effektivt under jorden. Samtidig skal det også godkendes af din kommune.

Varmepumpe fra luft til luft
En varmepumpe der varmer fra luft til luft er ofte den, som vi møder i sommerhuse. Det er den som fungerer som et airconditionanlæg. Blot varmer den i stedet for at køle. Du kan til gengæld også finde anlæg der kan begge dele. Den bruger altså varmen i luften til at varme endnu mere indenfor. Du har et anlæg på væggen i dit største rum, hvor du vil have mest varme. Herfra kommer varmen ud og kan sprede sig. Du kan dog ikke forvente, at varmen kan sprede sig til alle rum. Derfor er denne type varmepumpe god at have i sommerhuset, hvor du kan have små elradiatorer stående i de små rum, hvis det bliver nødvendigt. Det er nemlig også den billigste type varmepumpe på markedet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Dansk Folkeparti synker stadig. 22. januar 2020 kl. 05.18

AF: FREDDI HANSEN

Varmeforsyning i spredt bebyggelse 20. januar 2020 kl. 15.29

AF: JOHN WENNERWALD

Au pair-ordningen til eftersyn 19. januar 2020 kl. 22.57

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's svanesang. 19. januar 2020 kl. 13.30

AF: LEIF A. JENSEN

Når der penge i at snakke… 19. januar 2020 kl. 00.37

AF: BJARKE ROSENKILDE

Den Konservative Khader og… 17. januar 2020 kl. 21.45

Annonce