Annoncørbetalt indhold

Annonce: Kender du de forskellige typer varmepumper?

Har du lyst til at spare en masse penge på din varmeregning? Har du lyst til at være mere klimabevidst i din hverdag?

Så bør du overveje en varmepumpe. Her er der nemlig mange penge at spare, og din CO2-konto vil takke dig. Før i tiden havde varmepumpen et knap så godt ry. Det er i den grad blevet ændret over de seneste par år, hvor markedet fuldstændig har ændret sig. I dag er varmepumper nemlig ikke bare noget, som du køber til sommerhuset. Det er også det der varmer dit gulv, dine radiatorer og ikke mindst også vandet fra din bruser og vandhane. Det er en stor investering, men du og din varmeregning kan glæde jer - og spare masser af penge over det lange løb. Der findes tre forskellige typer varmepumper på markedet. De udnytter enten varmen i luften eller jorden, for at opvarme din bolig. Dem vil vi prøve at give dig et overblik over her.

Varmepumpe fra luft til vand
Luft-til-vand-varmepumpen ligger i mellemklassen, og bør overvejes, hvis du ikke har mod på eller mulighed for jordvarme. Denne type varmepumpe bruger varmen i luften til at lave mere varme. Det kan både være luften inde og ude. Den overfører varmen til dit hjem via en varmeveksler. Derfor har du både en maskine udenfor og indenfor. Den kan varme både dine radiatorer og gulvvarme op, da varmen findes som væske i rør. Derfor kan den også varme dit brugsvand op, altså vandet fra hanen i køkkenet og bruseren i badet. Du kan købe en (sponseret link) luft til vand varmepumpe pris fra omkring 80.000 kroner til 100.000 og op. Der findes selvfølgelig også andre priser, men vælg en varmepumpe af høj kvalitet, så du sikrer dig en god ydeevne. Når ydeevnen er i top, sparer du også flest penge på din varmeregning. Flere tusinde kroner årligt hvis du går fra et olie- eller gasfyr.

Varmepumpe fra jord til vand
Denne varmepumpe er ofte den dyreste og mest omstrændige. Dog er der tit også flere penge at spare på længere sigt af den grund. Denne type varmepumpe konverterer varmen i jorden udenfor til varme i vandrør indenfor. Den varmer derfor også både radiatorer, gulvvarme og brugsvand i hjemmet. Den er omstændig, fordi en væskefyldt slange skal graves ned i haven. Det er væsken her i slangen der bliver opvarmet effektivt under jorden. Samtidig skal det også godkendes af din kommune.

Varmepumpe fra luft til luft
En varmepumpe der varmer fra luft til luft er ofte den, som vi møder i sommerhuse. Det er den som fungerer som et airconditionanlæg. Blot varmer den i stedet for at køle. Du kan til gengæld også finde anlæg der kan begge dele. Den bruger altså varmen i luften til at varme endnu mere indenfor. Du har et anlæg på væggen i dit største rum, hvor du vil have mest varme. Herfra kommer varmen ud og kan sprede sig. Du kan dog ikke forvente, at varmen kan sprede sig til alle rum. Derfor er denne type varmepumpe god at have i sommerhuset, hvor du kan have små elradiatorer stående i de små rum, hvis det bliver nødvendigt. Det er nemlig også den billigste type varmepumpe på markedet.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Folketidende og en annoncør.

Folketidendes uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Folketidendes nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Folketidendes øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens byline for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra vores uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

  • 3-ann