Annoncørbetalt indhold

Annonce: Kom gnidningsløst igennem din graviditet

Som gravid kan det være svært hvad du må og ikke må gøre før, under og efter at du er blevet gravid. Det kan både være forberedelse til at babyen ankommer, hvordan du skal agere og hvordan du sørger for en positiv oplevelse ud af graviditeten.

Derfor får du nu et overbliv over her over hvad du skal huske.

Inden I starter projekt Baby
Inden du og din partner bliver gravide er det vigtigt at tage sine hensyn til kroppen, så det bliver en sund periode i dit og dit kommende barns liv.

Du bør holde igen med ting, der kan skade fosteret, blandt andet alkohol og cigaretter. Alle ved at rygning er skadeligt under graviditeten, men faktisk påvirker det også din ægløsningscyklus.

Hvis du vil blive gravid, kan det derfor hjælpe at kvitte cigaretterne inden
I går i gang med baby-projektet.

Kvit alkoholen fra starten
Alkohol bør du stoppe også stoppe med allerede inden du er blevet gravid. Det skader nemlig dit barn lige fra dag 1 men de fleste gravide opdager først at de gravide når de er i fjerde eller femte uge.

Alkohol skader dit barn fra det øjeblik du undfanger og er skadeligt under hele graviditeten. Derfor fraråder Sundhedsstyrelsen alt alkohol selv inden projektet, fordi man ikke kender den grænsen for hvornår det skader fosteret.

Hvis man drikker alkohol omkring undfangelsen, er der risiko for spontan abort. Drikker man under det første trimester, kan det resultere i problemer med barnets celledannelse, og føre til misdannelser. I den sidste del af graviditeten vil alkohol desuden kunne skade barnets hjerne og nervesystem.

Husk at tage kosttilskud
Under graviditeten gennemgår din krop mange forandringer, og du skal derfor tage kosttilskud, så din krop får alle vitaminer og mineraler, den har brug for. Størstedelen af kosttilskud kan du finde på www.mecindo.dk(sponseret link) og få leveret direkte til dit hjem – så du har mindre at tænke på under graviditeten.

Der er specielt fem slags kosttilskud du tage.

Folsyre
Sundhedsstyrelsen anbefaler at du tage folsyre både inden og under din graviditet. Folsyre – som er en form for B Vitamin – kan nemlig sænke risikoen for, at barnet får misdannelser af rygmarven og hjernen.
Ved at tage et kosttilskud på 400 mg folsyre per dag, nedsætter du risikoen både inden og under din graviditet.

Jern
Mange gravide oplever jernmangel under graviditeten fordi de i forvejen har mindre jerndepoter end mænd og derfor har brug for ekstra jern til deres baby.

Det anbefales at du starter med tilskuddene, lige fra du er blevet gravid til efter den første periode med kvalme.

D-vitamin Du bør tage D-Vitamin tilskud under din graviditet. Det hjælper på din optagelse af calcium og har indflydelse på både din og dit barns knoglebygning.

Normalt optager mennesker D-vitamin fra solen og derfor skal du huske D-vitamin, hvis du er gravid i vinterperioden, da flere danskere lider af D-vitamin mangel om vinteren.

Fiskeolie
Når du er gravid, råder man til at spise færre fisk, idet de kan indeholde tungmetaller og kviksølv. Specielt tun og andre rovfisk er syndere i forhold til dette.

Samtidig anbefales det dog af Sundhedsstyrelsen, at du husker at spise fed fisk i hverdagen. Derfor kan man tage fiskeolie som kosttilskud, så du får de nødvendige vitaminer uden risiko.

Kalk
Kalk er også meget vigtigt at huske som gravid, fordi det skaber stærke knogler og tænder. Du kan optage kalk enten det at indtage mælkeprodukter eller ved at indtage det som kosttilskud.

Undgå dog at spise bløde oste, fordi de kan indeholde listeria, som er en bakterie der er forbundet med abort, for tidlig fødsels og død.

Hold dig i form
Under graviditeten er det vigtigt at du fortsat holder dig i form, da det kan give dig en lettere fødsel. Selvfølgelig skal du ikke kaste dig ud i ekstreme sportsgrene, men bare holde en støt intensitet og lytte til hvordan din krop har det.

Her kan en kombination af cardio, som rolig løb, cykling, svømning, og styrketræningsøvelser hjælpe dig af med vand i kroppen. Desuden kan yogatræning være gavnligt, fordi du holder et fokus på vejrtrækningen, der oftest bruges under fødslen.

Selvfølgelig kan det være svært at passe i dit normale træningstøj, men her kan Only Approved(sponseret link) tilbyde træningstøj med godt stræk samt træningselastikker, så du kan træne derhjemme.

Hvis du ikke allerede bevæger dig på en ugentlig basis, kan du begynde med at gå længere ture i dit nabolag. Så finder du også ud af de bedste ruter at gå, inden du begynder at gå med barnet i barnevognen.

Sørg for alt nødvendigt babyudstyr
Inden du føder, bør du anskaffe dig det essentielle udstyr til en nyfødt, så du kan slappe af. Hvis du ikke tidligere har født, kan du let blive overrasket over mængden af udstyr, som kræves helt fra start.

Du bør sørge for, at babyen desuden har naturligt og uparfumeret tøj, så den ikke får allergiske reaktioner. Der kan du gøre ved at købe økologisk tøj fra Økoyngel(sponseret link), der passer til både drenge og piger i forskellige aldre.

Behold din positivitet
Man kan nemt blive stresset eller oprevet under ens graviditet, og derfor er et god råd at gøre ting der har en positiv effekt på dit humør.

Det kan være alt fra veninder, der ikke prioriterer dig eller nyheder omkring katastrofer eller ødelæggelse som gør dig trist.

Hvis du mærker, at noget ikke gør dig glad under graviditeten, kan du sagtens lægge det på hylden. Det vigtigste er nemlig at du har det godt – så har barnet også bedre forudsætning for at have det godt.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Folketidende og en annoncør.

Folketidendes uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Folketidendes nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Folketidendes øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens byline for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra vores uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

  • Annonce-billede-skabelon