cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Psykologhjælp: Sådan forbereder du dig bedst muligt på det

Alle mennesker kan have svære tider, hvor det er nødvendigt med psykologhjælp for at få tingene på rette spor igen.
11. september 2018 kl. 16:15 Af Psykologlottekjaerhus.dk

Annonce

Det kan være ekstra svært og uoverskueligt at skulle søge psykologhjælp, hvis man aldrig har prøvet det før. Heldigvis er der intet hverken svært eller uoverskueligt i det, og psykologer er her udelukkende for at hjælpe.
Om du søger en psykolog i Holbæk(sponseret link), Roskilde, Slagelse eller et helt andet sted i landet er ganske irrelevant. Oplever du eller en af dine nærmeste problemer, der koster på livskvaliteten, anbefales det, at man opsøger psykolog for at få afklaret problemets rod samt rådgivning i forhold til, hvordan man bedst håndterer det.

Sådan er det at gå til psykolog
Det er naturligvis først og fremmest en subjektiv vurdering, hvordan det helt konkret er at gå til psykolog. Som regel er de første samtaler med psykologen ekstra hårde for de fleste, da man skal vænne sig til den nye situation med at skulle åbne sig op og tale om følelser og private ting med en person, der trods alt endnu er helt ny for en. Det er igen varierende fra person til person, men de fleste bliver af naturlige årsager kede, forvirrede eller vrede over at tale om de ting, der går dem på.
Her er det dog ekstra vigtigt, at man husker på, at psykologens job består sig i at tale med folk om komplicerede og svære ting, og at der for psykologen ikke findes nogle forkerte eller forbudte tanker og følelser. Det er også ganske normalt, at enkelte mennesker føler, at de har det værre efter de første gange, fordi psykologen indledningsvist afklarer og rydder op i nogle ting - herfra går det som regel dog altid den rigtige vej.

Hvordan forbereder jeg mig bedst på at gå til psykolog?
Det er vigtigt at notere, at du på ingen måde behøver at forberede dig på dit første møde med psykologen. Det er helt op til dig selv, om du forbereder dig, men de fleste har i forvejen gjort sig nogle tanker omkring, hvordan det er at gå til psykolog, og hvad de håber på at få ud af det. Det er aldrig en dårlig ide at dele disse tanker med familie og venner, hvis du føler for det.
På den måde har du allerede fået snakket lidt om det, og du får måske endnu nemmere ved at åbne dig op ved de første møder med psykologen. Mange har omvendt også haft succes med, at de skriver deres tanker ned på et stykke papir før de første møder med psykologen.

Hvad kan jeg tale med psykologen om?
Som nævnt tidligere er det vigtigt, at man husker på, at der ikke er forkerte eller forbudte tanker og følelser, når man skal tale med sin psykolog. Folks problemer varierer naturligvis, og derfor er der enorm forskel på, hvad folk taler med deres psykolog omkring. Nogle får hjælp til konkrete diagnoser, som angst eller depressioner, mens andre taler om problemer med eksempelvis selvværd.
Omvendt er der også folk, der slet ikke fejler noget, som går til psykolog. Det kan blot være, at de har en lille ting, som de ønsker at forbedre, og her er det nemlig, at psykologer er ekstremt dygtige.
Som udgangspunkt er det bare vigtigt, at du husker på, at du kan tale med psykologen om alt med himmel og jord, der går dig på. Og han eller hun dømmer dig ikke.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

ønsker flere oplysninger… 18. november 2019 kl. 08.29

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel til en kæmpe 17. november 2019 kl. 20.55

AF: BJARKE ROSENKILDE

Hvor bor de blå? 17. november 2019 kl. 00.39

AF: BJARKE ROSENKILDE

I den store xenofob Georg… 16. november 2019 kl. 12.40

AF: JOHN WENNERWALD

Råstofferne forsvinder 10. november 2019 kl. 21.48

AF: BJARKE ROSENKILDE

Medier og logik 10. november 2019 kl. 10.39

Annonce