cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Renovering af kontoret er en investering i virksomheden

Optimale fysiske rammer er essentielt, for at virksomheders medarbejdere kan arbejde produktivt og opretholde arbejdsglæden. Indeklimaet skal være i orden, og ved indretning af kontor-, erhvervs- og institutionsbyggeri er der nogle faktorer der spiller ind. Vi lister nogle af dem i denne artikel.
25. marts 2021 kl. 13:12 Af Deko

Trends inden for interiør og indretning ændrer sig stødt, og i 2021 ser vi en stor trend i det industrielle udtryk, som trækker tråde til New Yorks råhed med anvendelse af grove materialer og afdæmpede farver. Vi ser mange kontorer og hjem hvor filsede vægge og brandsikre glasvægge pryder rummet, som giver et professionelt og moderne udtryk.

Entreprenørfirmaet (sponseret link) DEKO vurderer, at der er bliver bygget som aldrig før i denne stil, og at denne udvikling vil fortsætte fremadrettet. Det travle byggemarked, gør at ordrebøgerne hos håndværkerne og indretningsentreprenører er fyldte. Væbn dig derfor med tålmodighed, og undersøg markedet imens.

Inden du påbegynder dit projekt, skal du - alt efter hvordan dit projekt er strikket sammen, og hvor meget ansvar du ønsker at have i processen - også vurdere hvorvidt du ønsker at anvende hovedentreprise, totalentreprise eller om du kan klare opgaven selv.


Vigtige faktorer når du indretter nyt kontor

Belysning
At vi sidder i en ordentlig belysning, er vigtig. Det kan nemlig ændre vores produktivitet på arbejdet markant, hvis lyset er optimalt. 80% af vores sanseindtryk kommer gennem arbejdet, og disse sanseindtryk skal stimuleres til et hvis punkt, for at vi kan opholde koncentration og undgå almen utilpashed. Hvis lyselementet på kontoret ikke lever op til kravene, vil medarbejdere kunne opleve at sidde ergonomisk ukorrekt, blive anspændt i kroppen og deraf ende i skadende arbejdsstillinger.

Dagslys er det bedste lys. En vis mængde dagslys er normalt nødvendig for, at vi mennesker føler os godt tilpas i et rum - det bør det dog være muligt at skærme dagslyset med gardiner eller persienner.


Støj
Støj kan stresse og forstyrre arbejdet unødigt. Nogen bliver tidligere generet af støj end andre, så ved renovation af kontorer er det altså vigtigt at skabe muligheder for støjbegrænsede områder, for at tilgodese alle medarbejdere. Det kan let gøres ved at etablere foldevægge eller skillevægge, som kan dele et større lokale op, som bidrager til mere privatliv og ro.

Mest effektivt er det at implementere de lydisolerede alternativer der er kommet på markedet. Heriblandt lydisolerede glasvægge, lydreducerende foldevægge og isolerede lofte. At indbygge lydisolerende elementer på arbejdspladser vil gøre en markant forskel - det vil give mere ro i lokalet og medarbejdere vil dermed blive skånet for unødvendige stressfyldte støjgener.

Luftkvalitet
En af de største faktorer inden for indeklima er indiskutabelt luftkvaliteten. Ventilationen, temperaturen og fugten i rummet er afgørende for overskud, effektivitet og produktivitet.

I en artikel fra Berlingske advarer eksperter imod dårligt indeklima, der kan medføre:
- Træthed og uoplagthed
- Irritabilitet
- Søvnproblemer
- Stress
- Alvorlige sygdomme som stress, hjertesygdomme og kræft

Ventilationen på et kontor skal altså være effektivt, og sørge for at frasortere CO2 og støv i rummet. Effektiv ventilation formår også at frasortere mikroorganismer - som desuden vil kunne reducere smitte trykket medarbejderne imellem og deraf sygefraværet. Derfor anbefales det ved renovering, at der implementeres ordentlig ventilation, så dårligt luft kan komme ud og ren luft ind.

Et indretningsmæssigt aspekt i et bedre indeklima er anvendelsen af planter - planter renser ikke bare luften for giftstoffer, men de giver også bedre trivsel og er med til at regulere luftfugtighed og temperatur med færre sygedage som gevinst.

Det kan ikke fremhæves nok at et godt fysisk arbejdsmiljø er afgørende for effektiviteten, overskuddet og sundheden. Undersøg, prøv og føl dig frem med tanke på ovenstående, når du skal renovere kontoret - det kan betale sig i forbedret arbejdsmiljø, færre sygedage og øget produktivitet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

Annonce