cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Sådan fungerer E cigaretter

En elektronisk cigaret, også kendt under forkortelsen e cigaret(sponseret link) er, som det fremgår af navnet, en cigaret der er elektronisk.
17. august 2018 kl. 12:47 Af Annonce

Annonce

Dette vil sige at e cigaretten ikke skal antændes, men i stedet blot startes elektronisk, som vi kender det fra andre teknologier, hvor vi blot skal trykke på en knap, for at starte produktet. At cigaretten er elektronisk, gør også at der ikke vil opstå røg fra cigaretten, som det gør sig gældende med en almindelig cigaret. E cigaretten er ikke omfattet af den danske rygelov, hvilket betyder at de forbehold man skal tage, som ryger af almindelige cigaretter ikke skal tages, når man benytter sig af en e cigaret - altså behøver man ikke holde det bestemte afstand til offentlige bygninger, og det vil også være tilladt at bruge cigaretten indendørs. Her skal man dog være opmærksom på, at det visse steder, særligt i offentlige bygninger og institutioner, ikke er accepteret, at benytte sig af e cigaretten indendørs, og ligeledes kan visse steder også have egne regler for brug af e cigaret.

Helt kort beskrevet, består en e cigaret af en beholder til væske, en fordamper og et batteri. Den væske der fyldes på en e cigaret er såkaldt e-væske - en væske, der er skabt netop til anvendelse i e cigaretter. Væskerne fås i et bredt udvalg af forskellige smage, som vil opleves når væsken fordamper. Dette er blandt andet også med til at give en helt anden oplevelse, end med den almindelige cigaret. E-væske fås med forskellige koncentrationer af nikotin, og det er dermed muligt, selv at regulere mængden af nikotin. Ønsker man at være helt fri for nikotin, findes der også e-væsker uden nikotin.
Fordamperen, også kaldet en coil, er et varmelegeme, der opvarmer væsken således at den fordamper, og det er denne damp, der frigiver både smag og eventuel nikotin.
Batteriet er den del af e cigaretten, som gør at cigaretten får tilført den nødvendige strøm der skal til, for at coil’en kan varmes op, så e-væsken kan fordampe. Batteriet vil typisk være genopladeligt, og du vil derfor kunne bruge det samme batteri længe.
E cigaretter fås i mange forskellige modeller, lige fra den helt simple, der på mange måder ligner en almindelig cigaret, til den helt avancerede model med et digitalt display, hvorpå det blandt andet kan fremgå, hvor meget strøm der er på batteriet og sågar også fungere som et digitalt ur.

Overvejer du at udskifte cigaretterne eller helt kvitte dem, findes der flere muligheder, og e cigaretten er blot en af dem. Nogle af de fordele du kan opleve, ved en e cigaret er blandt andet, at du med en e-cigaret, i stedet for eksempelvis nikotin tyggegummi, stadig får en lignende oplevelse af at have en cigaret i hænderne og ryge. Dine omgivelser udsættes samtidig heller ikke for passiv rygning, da det kun er dig og ikke personerne omkring dig, der vil indtage den damp, som e cigaretten producerer. Og så er der naturligvis også den økonomiske fordel, da e cigaretter er billigere end almindelige cigaretter.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

AF: BJARKE ROSENKILDE

De kære konventioner. 11. juli 2019 kl. 15.26

AF: MARTIN WOUTERS

cykelbro, lille ekstra ø og… 08. juli 2019 kl. 09.07

AF: JOHN WENNERWALD

Fattigdomsgrænsen genindføres 07. juli 2019 kl. 22.38

AF: BJARKE ROSENKILDE

Sandheden er ilde hørt 07. juli 2019 kl. 16.31

AF: JOHN WENNERWALD

Brystkræftsafdeling flyttes 30. juni 2019 kl. 22.05

Annonce