cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Sådan ser fremtidens bredbånd ud!

Vi befinder os i rivende teknologisk udvikling, og sådan tingene fungerer nu, vil allerede være forældet indenfor ganske få år.
27. august 2018 kl. 13:29 Af Annonce

Annonce

Prøv bare at se på vores mobiltelefoner(sponseret link), hvordan de nærmest hver eneste måned kommer med nye funktioner og i mindre størrelser!
Det samme gælder bredbåndsteknologierne, hvor der konstant arbejdes på at give forbrugerne hurtigere og mere stabilt bredbånd.
I denne artikel kigger vi ind i krystalkuglen og ser på, hvordan vi kan forvente at få leveret bredbånd i fremtiden.

Fremtiden findes i luften
I fremtiden vil vi udelukkende få leveret bredbånd via signalet i luften. Selv det bedste bredbånd(sponseret link), vil blive leveret i luften med hastigheder op mod de 1GB/sek.
Lige nu arbejdes der nemlig på et nyt 5G signal, en 5. generation af det vi kender som 4G bredbånd på vores telefoner. 5G bliver 20 gange hurtigere end 4G, og du vil kunne opnå hastigheder med 5G i omegnen af 1 GB/sek.
Når master engang er blevet opgraderet og vi kører 100% på 5G, vil der altså ikke længere være brug for kabler i jorden og dyre fiberforbindelser – vi vil have alt det bredbånd vi har brug for i luften omkring os!

Nye teknologier har brug for hurtigt bredbånd i luften
At vi får et hurtigt 5G netværk er en forudsætning for at mange nye teknologier vil kunne fungere optimalt. Du har måske allerede hørt om IOT før, men hvis du ikke har, så kan vi fortælle at det står for ”Internet Of Things” og det helt grundlæggende er fysisk ting, som før i tiden var afskåret fra internettet, som nu kan komme på nettet så vi kan kommunikere med dem.
Det kunne f.eks. være dit køleskab, som du kan styre via mobiltelefonen eller et stort erp-system(sponseret link), som nu kan sende data til via nettet til alle dets relevante kontaktpunkter og andre systemer. Det kunne også være selvkørende biler, som har brug for et lynhurtigt bredbånd for at kunne kommunikere hurtigt og uden forsinkelse med omverdenen.
For at disse teknologier kan fungere, skal de bruge internet, og det får de i fremtiden i luften via 5G signalet.

Forvent ikke fuld speed fra start
Selvom 5G lover skyhøje hastigheder, skal man tage det med et gan salt. For det første skal alle master udbygges inden de kan levere 5G. Det betyder at der lige som med 4G bliver områder, hvor det ikke kan fås eller hvor signalet er dårligt. Derudover vil der stadig være de samme problemer med 5G som med 4G, nemlig at signalet kan forsvinde inde i bygninger og på festivaler, hvor mange personer bruger det samme signal på samme tid.
Med tiden vil disse problemer dog blive løst, og vi kan gælde os til et ledningsfri opkobling til internettet!KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Sygehusene yder over evne 21. juli 2019 kl. 22.30

AF: MARTIN WOUTERS

stormøde mellerm… 21. juli 2019 kl. 08.57

AF: JOHN WENNERWALD

AF: BJARKE ROSENKILDE

De kære konventioner. 11. juli 2019 kl. 15.26

AF: MARTIN WOUTERS

cykelbro, lille ekstra ø og… 08. juli 2019 kl. 09.07

AF: JOHN WENNERWALD

Fattigdomsgrænsen genindføres 07. juli 2019 kl. 22.38

Annonce